Бих искал да поздравя българската секция на Фейсбук за решението

...
Бих искал да поздравя българската секция на Фейсбук за решението
Коментари Харесай

Константин Мишев: Няма разлика между окупацията на Крим и окупацията на България

Бих желал да поздравя българската секция на " Facebook " за решението да ме блокира за седем дни. Прави бяха цензорите този път. Призовах към гражданско непокорство и сриването или най-малко пострадването на паметника на окупационната Червена (съветска) войска в центъра на София. Социалните мрежи не би трябвало да дават глас на екстремистки апели. Но бих желал да ви обясня за какво го направих. Никога не съм бил варварин, само че въпреки всичко го направих. Именно с цел да обясня какво значи политическото разбиране " гражданско непокорство ".

И с цел да се подиграя на тези някогашни ченгета и деца на комунисти, които към този момент десетилетия разиграват водевила за МОЧА, само че оня ден застанаха зад президент, който разгласи, че бил съветски, а месец преди този момент разгласи, че паметникът не би трябвало да се маха.

Ами в случай че е съветски Крим... добре. Но за какво желаете да се отстрани паметника на съветските окупатори? Няма разлика сред окупацията на и окупацията на България. Или едното, или другото. Отговорът е доста елементарен - тъй като сте измекяри. Защото лигавите ви акции бяха един тип индулгенция за вашето минало и предишното на вашите татковци и майки. Но когато военачалник съобщи, че бил съветски...щяхте да си нараните дланите от ръкопляскане. Та какво значи гражданското непокорство? Нарушаваш закона с ясното схващане, че ще бъдеш осъден за това. И приемаш наказването.

Разберете, да се хвърлят бомбички против полицията и яйца против парламента; да се блокират кръстовищата на София и да се осира центърът...и за тези акции да влезеш в Народното събрание или да станеш министър - това не е гражданско непокорство. Това е подигравка. Лигавеж. Поругаване на паметта на хора, които са починали за България. Иначе за паметника. Трябва да бъде демонтиран и да не стърчи този руснак с шмайзера над една европейска столица. И бронзовата комбинация на върха, и високите релефи (орелефи) в подножието да бъдат непокътнати в Музея на тоталитарното изкуство. Създадени са от огромните български скулптори Васка Емануилова, Любомир Далчев, Мара Георгиева, Иван Фунев. С изключение на последния останалите не са били в никакъв случай комунисти. Просто е било тежко това време....и са се пречупили. И са ваяли против съвестта си. Но за какво да лишаваме идните генерации от правото да видят орелефите? За това са музеите. Но да се издига монумент на окупатора над София - това е поругаането на България.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР