Биатлонистите ни закриха сезона с държавно първенство на Белмекен. Спортният

...
Биатлонистите ни закриха сезона с държавно първенство на Белмекен. Спортният
Коментари Харесай

Биатлонистите ни закриха сезона с държавно първенство на Белмекен

Биатлонистите ни закриха сезона с държавно състезание на Белмекен. Спортният ни гений при дамите Даниела Кадева (Банско) завоюва един златен и два сребърни медала. Първото място завоюва на 12,5 км., а сребърните оценки са в спринта и на 10 км.
 Еврофутбол поддържа 31 спортисти по стратегия Спортни гении
На 10 км. при мъжете Антон Синапов е 3-ти, а на 12,5 км гонене взе сребъро. Друг гений – Димитър Герджиков, е с бронз на 15 км.

Спортният гений на Еврофутбол Димитър Исаев пък се завърна в басейна с затрупан норматив за Световно и Европейско състезание по скокове във вода.

След близо 13-месечна пауза поради травма 21-годишният столичанин се класира на 9-о място на Открития шампионат на Италия на 3-метров трамплин с 349,50 точки.

Спортният гений в леката атлетика и параолимпиец Християн Стоянов се окичи с бронзов орден от 4-то издание на маратона на Стара Загора. Той финишира за 33,17 мин на 10,55 км., което е с към минута по-добро достижение от резултата му от предходната година. Преди него финишираха Йоло Николов и Иво Балабанов.

Програма " Спортни гении " е част от " Печелиш и помагаш " – планът на Еврофутбол за корпоративна обществена отговорност. Програмата се осъществя от 2012 година насам в партньорство с Фондация " Работилница за цивилен начинания " и цели да подкрепи развиването на идващите генерации спортисти на България.

До момента по програмата са подкрепени 186 спортисти, като някои от тях два или три пъти. Предоставените средства от 2012 година до края на 2018 година са на стойност близо 800 000 лева.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР