Биан или Бианши е естествен камък, но много по-мек от

...
Биан или Бианши е естествен камък, но много по-мек от
Коментари Харесай

Биан - характеристики и свойства

Биан или Бианши е натурален камък, само че доста по-мек от елементарния камък. Когато се надраска неполираният Биан с корав предмет, се вижда ясна диря. Естественият двуцветен камък има повърхнина, сходна на пемзата с микроскопични пори, структурата му се резервира даже след гланциране.

Произход и митове

Черният нефрит, наименуван в Изтока Бианши или Биан, е в действителност мистериозен камък. Като начало в света са открити единствено две залежи на минерали. В Китай и Япония битува поверие, че преди милиони години Земята се е сблъскала с голям астероид. Останките му, преобразени от детонацията, се свързват със Земята и по този начин се появява именитият черен нефрит - Биан. Може би има зрънце истина, защото и двете залежи са географски близо едно до друго. В Китай - това е провинция Шандонг, в Русия - Транс-Байкалското нефритско находище Хамархудинское.

Физикохимични характерности на Биан

Нефритът принадлежи към поредицата амфиболи, със заплетена влакнеста конструкция.

Химичната му формула демонстрира, че това е комплициран калциев и магнезиев силикат. Съставът на камъка се отличава с огромен брой детайли, повече от 40. И в случай че метали като желязото, магнезия, калция се намират в проби от бял и всеки типичен нефрит, то иридият - галактически детайл, е единствено в черния минерал. Цветът на неповторимия нефрит се придава от примесите от графит в него.

Свойства на черен нефрит

- твърдост по скалата на Моос от 5, 5 до 6, 5;

- блясък - лоен, восъчен;

- слабо чуплив;

- устойчив на киселини;

- дебелина до 1, 5 сантиметра, полупрозрачен, непрогледен в масива.

Черният нефрит се предлага във всеки цвят, друг от изцяло еднородния черен. Цветът може да бъде петнист, с по-светли сектори като петна.

Нефритът е доста вискозен и мъчно се чупи.

В състава на черния нефрит има доста детайли, тяхното количество въздейства върху цвета на камъка.

Лечебни свойства на Биан

 Биан камък

Китайската медицина необятно употребява лечебните свойства на черния нефрит. Много постоянно употребявани и ефикасни са камъните при спа процедури.

Топлопроводимостта на нефрита е висока. Това свойство е основата за потреблението му като масажна ролка. Нагретите, масажни ролки задържат топлината за дълго време и последователно я отдават на мястото, на което са приложени. Литотерапевтите употребяват камък за облекчение на възпаленията.

Масажните ролки се употребяват от китайски дами, с тях вършат лек масаж на лицето, кожата става по-млада и свети.

Смята се, че Биан има лична радиация, която обезврежда нездравословното влияние на електронните джаджи, употребявани в всекидневието.

Списъкът с заболявания, за които Биан оказва помощ, е доста дълъг. Ето някои болести, с които може да се оправи черният нефрит:

1. Сърдечно-съдови болести, в това число хипертонията;

2. Заселва потентността при мъжете;

3. Облекчава тялото по време на масаж, оказва помощ при безсъние;

4. Укрепва ставите и костите;

5. Нормализира метаболизма и понижава наднорменото тегло.

Лечебният резултат на камъка е доказан от актуалната просвета.

Магически сили на Биан

Жителите на Поднебесната империя познават магическите свойства на Биан по-добре от всички. Енергията на черния нефрит е толкоз мощна, че от скъпоценния камък от дълго време се вършат амулети и талисмани.

Черният нефрит е под закрилата на Земята. Следователно всички земни знаци - Телец, Дева, Козирог могат да получават отбрана и поддръжка от камъка. Останалите зодии имат потребност амулетът да свикне с тях, да овладее силата им. Само тогава свойствата на Биан ще оказват помощ на притежателя си.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР