би занимал да живее в друга държава, ако разполага с

...
би занимал да живее в друга държава, ако разполага с
Коментари Харесай

Проучване: Всеки четвърти българин би занимал да живее в друга държава


би занимал да живее в друга страна, в случай че разполага с всички нужни документи. Това демонстрират данните от изследване на публичното мнение, извършено от международната Асоциация „ Галъп интернешънъл “

Изследването е обхванало 57 страни, покриващо към две трети от световното население (и към 90% от страните, които са свободни да проведат и разгласяват резултати от изследвания на публичното мнение).

Точно българи декларират, че в случай че разполагат с всички нужни документи, биха отпътували да живеят в друга страна. Мнозинство от две трети (67%) дават отговор, че биха останали да живеят в България. Малцина (8%) пък са тези, които не могат да преценяват.

измежду нашите съседи от Гърция (40%), Румъния (38%) и Северна Македония (42%), да вземем за пример, е доста по-силно. Близки до нас в своите настройки пък са страни като Испания (27%), Нидерландия (29%), Швеция (23%) и Австрия (23%).

Нагласите в страната ни са в сходство със междинните за Европейски Съюз. Средно (при възможност) да живее в друга страна. 59% от интервюираните са декларирали, че избират да останат в страната, в която са и в този момент.

Обяснението за настройките у нас може да се дължи частично на продължителната десетилетна миграция към страните от Западна Европа и Северна Америка от 90-те години насам, довела до обстановка, в която, който е, към този момент е отпътувал.

Фактори - като опция за отдалечена работа, и достъп до услуги, метод на живот и артикули, не по-различни от тези в останалите страни от Европейски Съюз. Те обаче не са за подценяване, се споделя още в изводите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР