Би било успех България да приключи годината със спад от

...
Би било успех България да приключи годината със спад от
Коментари Харесай

7% спад на БВП май ще е успех, смятат от правителството

" Би било триумф България да завърши годината със спад от към 7% на Брутния вътрешен артикул ". Това съобщи министърът на стопанската система Лъчезар Борисов по " Дарик радио ".

Той добави, че през второто тримесечие спадът на годишна база поради епидемията от ковид е 8.5%. " Все отново сме 5-6 пункта по-добре от редица страни от Европейски Съюз ", изясни Борисов.

Според него, в случай че не е преодоляна рецесията с COVID-19, остава риск за стопанската система и през идната година.

Борисов изясни, че 10 млн. лева се отпускат на туроператорите и туристическите организации по една от оперативните стратегии. Отделно има и стратегия от 30 млн. лв., която е на Министерството на превоза. Тези пари ще са за автобусните превозвачи и компаниите, които правят инцидентен транспорт.

Той е безапелационен, че няма да има индивидуален детайл при избора на фирмите, които ще могат да се възползват от помощта. " Амбицията на държавното управление е и процедурите за утвърждение да минават по-бързо - за към три месеца, вместо за половин година ", добави министърът на стопанската система.

На въпрос " Краде ли се бизнес в България? " Борисов отговори, че би трябвало непрестанно да се усъвършенства бизнес средата. Той добави, че е изпратил писма на 200 компании на инцидентен принцип, в които ги пита дали и какви проблеми и недоволства имат.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР