БГНЕС В градовете с районно деление, а именно София, Пловдив и

...
БГНЕС
В градовете с районно деление, а именно София, Пловдив и
Коментари Харесай

Гласуваме с 4 бюлетини на местните избори във Варна

 БГНЕС В градовете с районно разделяне, а точно София, Пловдив и Варна ще имаме гласуване с 4 бюлетини, защото там ще се гласоподава за общински съветници, за кмет на община, кметове на региони и кметове на кметства, а в останалите места ще се гласоподава с 3 бюлетини, т.е. за общински съветници, за кмет на община и кметове на кметство. Това каза говорителят на ЦИК Александър Андреев, съобщи БГНЕС.

В Централната изборна комисия се проведе жребий за установяване на следващите номера на партиите и обединенията, регистрирани в ЦИК в бюлетините за гласоподаване в изборите за общински съветници и за кметове, планувани за 27 октомври.

" Оттук-нататък в общинските изборни комисии, след тегления чоп в ЦИК, подреждат локални обединения и самостоятелните претенденти според регистрацията по входящия указател, в който са вписани, с цел да може те към този момент да вземат идващите номера, след този на партиите и обединенията, които са записали претенденти в съответната общинска изборна комисия “, уточни представителят на Избирателната комисия в отговор на въпрос за това какво се случва с самостоятелните претенденти.

Той изясни, че те ги дописват след номерата на партиите и обединенията по този начин както е теглен жребият в ЦИК.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР