БГНЕС Българските премиери с интервюта в специалния брой на L`Europeo. Въпросите

...
БГНЕС
Българските премиери с интервюта в специалния брой на L`Europeo. Въпросите
Коментари Харесай

Филип Димитров: Хората искаха кебапчета от небето, а аз им обещах път през пустинята

 БГНЕС Българските министър председатели с изявленията в специфичния брой на L`Europeo. Въпросите към тях са едни и същи, а погледът е исторически, предава Нова телевизия.

CДС cъcтaвя cвoeтo първo прaвитeлcтвo нaчeлo c Филип Димитрoв, в кoeтo влизaт прeдcтaвитeли нa вcички пaртии и oргaнизaции, cъcтaвлявaщи кoaлициятa. 30 години по-късно Филип Димитрoв oтгoваря нa нeзaдaвaни дoceгa въпрocи.

" Правенето на държавно управление беше доста трудно. Питах се дали не е хубаво да ме сполети нещо. Беше комплицирано, тъй като силите вътре бяха много спорни. Там имаше и поддръжка от Движение за права и свободи, имаше няколко министри, които неизбежно трябваше да бъдат съветвани с тях. Въпросът беше да се обърне посоката на страната – от един изостанал руски спътник да станем европейска страна и това се случи ", споделя той.

" Едно от нещата, които доста раздразниха публиката беше това, че твърдях, че би трябвало да си изминем пътя през пустинята. Тогава наскачаха, че вместо да обещая на следващия ден или вдругиден да завалят кебапчета от небето, аз приказвам за някакви премеждия и компликации ", показва Димитров.

И добавя: " Даването на реалистична преценка постоянно не се възприема добре. Има обаче стандарти, които би трябвало да бъдат спазвани ".Съставът на новата Централна изборна комисия се чака да бъде назначен от президента. След обществената процедура по номиниране и чуване на претендентите президентът би трябвало да издаде декрет.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР