БГНЕС Аз имам особено мнението за посещенията на ресторантите. Ако се

...
БГНЕС
Аз имам особено мнението за посещенията на ресторантите. Ако се
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: Проблемът е като ударим три ракии, дойде певицата и се хванем на хорото

 БГНЕС Аз имам изключително мнението за визитите на заведенията за хранене. Ако се съблюдават две-три условия не е толкоз рисково. Въпросът е, че поради нашия нрав те тотално не се съблюдават. Не е проблем човек да седне на една маса на 2 метра от другата маса, да вечеря и да си тръгне. Проблем е като пристигна 23ч. певица, като се хванем на хорото, като ударим 3 ракии, като забравим всевъзможни персонални ограничавания, там се вършат всеобщите контакти. Това разяснява основният здравен контрольор доцент Ангел Кунчев пред " Свободна Европа ".

" Трудно е да се прави прогноза за заразяемостта за след месец. Със руския сътрудник приказвах преди два дни. Те имат едни математически модели, които им демонстрират, че в средата на март ще са на върха на третата вълна. Ако вървим с този ритъм, той не е толкоз заплашителен. Няма да ги има тези случаи с чакащите в коли за спешна помощ, чакащи на стълби и така нататък ", добави той. 

" И през вчерашния ден, и през днешния ден всеобщо се раздават ваксини на общопрактикуващите лекари. За страдание не е задоволително огромен броят на имунизациите. Имунизацията при персоналните лекари стартира и най-добре беше да им дадем всичко, което им би трябвало. За момента такива са дозите. Въпрос на време е. В четвъртък идват нови дози от Moderna, а събота и неделя - от AstraZeneca. Ваксини ще има. Разшири се фронта на имунизацията, ползата е огромен. Затова се стигна до подобен краткотраен дефицит ", изясни доцент Кунчев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР