БГНЕС Търсенето на аналогия между случаите с петимата от Кембридж и

...
БГНЕС
Търсенето на аналогия между случаите с петимата от Кембридж и
Коментари Харесай

Ген. Бояджиев: Шпионажът е една от най-успешните форми за защита на националния интерес

 БГНЕС " Търсенето на прилика сред случаите с петимата от Кембридж и шестимата от София звучи като виц ". Коментарът пред БНР направи ген. Тодор Бояджиев, дълготраен шпионин, във връзка с разкритата от прокуратурата група за шпионаж в интерес на Русия, работила в нескончаем интервал в България.

Според него е несъответстващо да се търси прилика сред двата случая и опит " българската шпионска кокошка да добие статут на бързоног арабски жребец " и по този метод да се търси самопризнание за българската прокуратура.

" Главният прокурор сподели, че това е невиждано събитие от 1944 година насам, история, която може да се съпостави единствено с разкриването на така наречен Кембриджка петорка. Председателят на Асоциацията на разузнавачите от запаса ген. Симеонов предложи на  да прочете книгите ми за Ким Филби ", сподели още генералът.

По думите му нивото на шпионската спекулация в София е било доста ниско:

" Една от най-големите операции, когато се приказва за разузнаване и шпионаж, е, че се втълпява погрешното изказване, че главната задача на шпионажа е да работи срещу врага. Истината е, че това е една от най-успешните форми за отбрана на националния интерес. Тъй като националните ползи не съответстват, приказваме за приятелско разузнаване. Затова Съединени американски щати слушат телефоните на Меркел и Макрон и така нататък ".

Ген. Тодор Бояджиев беше безапелационен, че не единствено Русия разузнава в София.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР