БФС поздрави Гонзо Ето какво пишат от БФС за Илиев:

...
БФС поздрави Гонзо Ето какво пишат от БФС за Илиев:
Коментари Харесай

От БФС честитиха рождения ден на Илиан Илиев

 БФС поздрави Гонзо БФС поздрави Гонзо
Ето какво пишат от БФС за Илиев:

" Днес рожден ден чества някогашният български национал Илиан Илиев. Той е роден на 2 юли 1968 година във Варна и стартира футболния си път в Черно море, за който изиграва 123 мача и отбелязва 31 гола, преди да бъде трансфериран в столичния Левски през 1991 година Става част от един от най-изявените тимове на „ сините “, с който печели три следващи шампионски трофеи при започване на 90-те години. Триумфира и два пъти в шампионата за националната купа, а през 1995 година е закупен от португалския гранд Бенфика. С екипа на лисабонския отбор печели Купата на Португалия през 1996 година След това продължава кариерата си поредно в Славия, турския Бурсаспор, гръцкия АЕК и още веднъж Левски. От 1999 до 2003 година пази цветовете на португалските Маритимо (76 мача, 10 гола) и Салгейрош (25 мача, 3 гола) преди да се завърне в родния Черно море, където приключва дейната си кариера.

За националния тим на България дебютира на 22 септември 1991 година против Турция и изиграва 35 мача, в които отбелязва 3 гола. Част от състава на „ трикольорите “ при седмото присъединяване на страната ни на международни футболни финали през 1998 година Илиев взима присъединяване и в трите дуела на България по френските терени.

След края на кариерата си на футболист се ориентира към треньорската специалност. Стартира отпред на Черно море (2004-2006), а от лятото на 2006 година поема Берое, който води (с малко прекъсване) в продължение на 6 сезона и извежда старозагорци до първи успех за Купата на България в клубната история. След триумфа си (2010 г.) е определен и за треньор №1 на страната. През 2012 година става ментор на Левски, а по-късно работи в Локомотив (Пловдив) и Верея преди да се завърне във Варна и за трети път да поеме родния Черно море, който води и досега.

Синът му Илиан Илиев-младши е част от Аполон (Лимасол) и мъжкия народен тим на България.

Българският футболен съюз честити празника на Илиан Илиев и му желае здраве и триумфи! ".

Екипът на Sportal.bg също честити рождения ден на Илиан Илиев и му желае доста здраве и професионални и персонални триумфи.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР