Безусловна подкрепа няма да има от страна на ДПС. Важен

...
Безусловна подкрепа няма да има от страна на ДПС. Важен
Коментари Харесай

ДПС към ИТН: Няма да има безусловна подкрепа за бъдещ кабинет от наша страна

 Безусловна поддръжка няма да има от страна на Движение за права и свободи. Важен ще е и персоналният състав в предстоящ кабинет. Това разгласи водачът на Движението за права и свободи  Мустафа Карадайъ след извършената в Народното събрание среща с " ИТН “ в търсене на необятно парламентарно болшинство за бъдещи политики и държавно управление. 

Двете политически сили направиха изказване пред медиите поотделно, без опция да бъдат задавани журналистически въпроси.

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ разгласи след срещата, траяла тъкмо един час, че множеството от концепциите им съответстват, въпреки абсолютно да имат и разлики.

" Но ние от наша страна декларирахме, че безусловна  поддръжка няма ".

Движение за права и свободи е показала неотменимо изискване за поддръжка, а точно - възобновяване на нормалността в политиката, което по думите на Карадайъ значи:

" Държавният уред да не се употребява като бухалка против жителите и против бизнеса, а в противен случай - държавният уред да действа според Конституцията и законите на страната в услуга на хората и за основаване на добра бизнес среда ".

За Движение за права и свободи е от голяма важност и кои ще са министрите в предстоящ кабинет:

" Категорично декларирахме, че ние няма да предлагаме и не държим  и не желаеме да предлагаме министри, само че персоналният състав също е от голяма важност ", сподели Карадайъ.

Председателят на ПГ на Има Такъв Народ удостовери това сложено изискване от Движение за права и свободи, само че изрично съобщи, че не са търсили от Движение за права и свободи подкрепа за бъдещо държавно управление.

" Като партия ще преценяват харесват ли им, или не, и ще гласоподават ли, или не. Ние уточнихме, че това е наша отговорност и няма да взимаме препоръки от никой, нито ще позволим на някой да ни споделя кои да са хората. Всички партии, допускам в това число и ГЕРБ биха  споделили, че са за правосъдна промяна, тъй че просто  си изложихме целите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР