Безучастна към насилието у нас не остана и първата българка

...
Безучастна към насилието у нас не остана и първата българка
Коментари Харесай

Първата българка, покорила K2: Посвещавам победата си на българските жени

Безучастна към насилието у нас не остана и първата българка изкачила К2 - Силвия Аздреева. Късно нощес тя се прибра в страната с полет от Истанбул и посвети успеха си на българските дами. Аздреева разгласи, че в идващите месеци с фондацията ѝ " Към върха " интензивно ще работят по акция против домашното принуждение.
„ Когато се изкачих на върха, изпитвах горделивост, когато развях българския байрак. И флага на моя роден град Петрич. Изпитвах и изключителна отмалялост, само че най-силното възприятие, което изпитвах беше на боязън и терзание по какъв начин ще сляза действително от този връх, защото времето беше доста тежко. Имахме доста къс прозорец, може би половин ден, в който ние трябваше да изкачим върха ”, съобщи тя при идването си в страната.
И добави: „ Освен, че записах името на България в историята на международния алпинизъм и то с женско наличие, желая да посветя достижението си на всички дами. Аз към този момент го посветих на българските дами. Защото ние сме доста мощни и сме можещи. Нека всички те да знаят, че могат да реализират безусловно всичко, което пожелаят. Без значение дали то се счита за мъжко. Те би трябвало да знаят, че могат да реализират безусловно всичко. И най-много, тук желая да отбележа случая с Дебора, за който разбрах безусловно преди два дни. Наистина съм потресена от това безчовечие. Мисля, че всички ние би трябвало да застанем зад дамите, които са жертва на принуждение ”.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР