Безсребърният Йордан Рангелов забърка кит и започна да покрива ръждата

...
Безсребърният Йордан Рангелов забърка кит и започна да покрива ръждата
Коментари Харесай

Безсребърният Йордан китосва ударно фиата на Бог

Безсребърният Йордан Рангелов забърка кит и стартира да покрива ръждата по 40-годишния си фиат, паркиран на ул. „ Христо Г. Данов”. На тази кола той окачва огромни надписи от винил, с които приканва хората да се уповават на Бог и да вършат положително.

Фиатът не е в придвижване и се употребява от Йордан като експозиционна повърхност отдадена на Вярата. От регион „ Централен” обаче към този момент желаят колата да бъде вдигната като скрап.

Предишният автомобил на пловдивчанина, който се показва на всички като „ Многогрешния Йордан”, бе остарял запорожец. И на него поставяше огромни апели за правене на положително.

„ Чиновниците ми дадоха обещание да го вдигнат след месец, само че го отнесоха след 13 дни! Не си съблюдаваха думата. И в случай че щеш вярвай – кметицата Райна я арестуваха след месец”, описа Йордан Рангелов.

Сега той стремително китосва ръждясалия фиат, та да го избави от даването на скрап. Многогрешният Йордан е огромен занаятчия – на млади години си е направил самичък 11-метрова ветроходна яхта от стъклопласт с оловен кил. Като набожен в този момент дефинира пристрастеността си по морето като „ непростителен грях”.



Старият фиат се включи без да желае и в самодейността Европейска столица на културата. През лятото на 2019 Йордан Рангелов му окачи огромен винилов надпис на британски, който гласеше „ Harry up to do good”.

„ Аз съм безсребърник - нямам никакви средства, само че постоянно ще намирам пари за идеята си. Този надпис струваше с винила 50 - 60 лв., само че положителните хора ми взеха наполовината на това”, описа тогава Йордан.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР