Безспорно разрастването на градовете е факт. Места, които само допреди

...
Безспорно разрастването на градовете е факт. Места, които само допреди
Коментари Харесай

Една нетрадиционна инвестиция в България

Безспорно разрастването на градовете е реалност. Места, които единствено допреди няколко десетилетия са били ситуирани в покрайнините на града, през днешния ден към този момент са в съседство на центъра. Такъв образец е мястото на някогашния цех на Каменица в Пловдив. От него към този момент няма и помен. Там към този момент има офис постройка, кипи строителството на жилищна част, а на 23 април отвори порти „ Пивоварница” – място за най-запалените фенове на кехлибарената течност. Това е едно малко по-особено заведение. В него освен може да се пие жива бира, само че и да се види целия развой на нейното подготвяне.

Започва се от смесването на съставките. Следва доста значимият миг с слагането на хмелът – точно той държи бирата в идващите стадии на приготвянето ѝ да не се скапе. След сваряването на пивната отплата течността минава през филтрационен съд и с помпа се качва в съдове, които са ситуирани на втория етаж на „ Пивоварница”. Следва изстудяване на пивната отплата до температура на ферментация, която за другите типове квас е друга. Единият вид квас, който е за Pilsen и тъмната бира, ферментира на 12 градуса. При всички останали вид Eil бири е към 20-22 градуса. Охладената пивната отплата се трансферира в съдове. Слага се в допълнение маята, след което протича главната ферментация. При Eil бирите, в случай че температурата е висока ферментацията протича за два-три дни. При тъмните и Pilsen бирите ферментацията се прави на по-ниска температура и трае към една седмица. След това температурата се смъква до 2 градуса и в продължение на една, две, три или четири седмици, според от това каква бира се прави, следва развой на отлежаване. Ферментацията продължава доста постепенно и отделения въглероден двуокис и от ферментацията газира естествено бирата. За една добра газировка е належащо налягане от въглероден двуокис, ниска температура и време. В взаимозависимост от това каква степен на газировка се цели се задава съответната температура налягане в съда и дълготрайност на отлежаване. След като завърши отлежаването бирата се трансферира в буферен съд за един ден и по тръби слиза на първия етаж на мини инсталацията ситуирана в „ Пивоварница”. Там се пълнят кегелите.

Това е процесът на основаването на живата бира, който всеки може да види персонално, стига да посети Пловдив. Тук няма дестилация и пастьоризация, изясняват технолозите, които ще вършат пет типа бири. Хоп Троп Неипа е сухо-охмелена, само че не прекомерно горчива. Спайс Вайс е обичайната Вайс бира, само че с добавени усети и тукашни подправки: чубрица и сминдух. Brew-нетка тъмна е тъмната бира от асортимента, леко сладка и с мирис на кафе. Тепейл Ейл е горчива, карамелена и плодово екзотична. Чилзен Пилзен, както приказва името ѝ, е Пилзен бирата в „ Пивоварница “.

Първи от новите типове кехлибарена течност пробваха кметът на Пловдив Иван Тотев, посланиците на Съединени американски щати Ерик Рубин и на Кралство Белгия Франсоа Бонтан.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР