Безспорно кучето е най-преданият домашен любимец, който човек може да

...
Безспорно кучето е най-преданият домашен любимец, който човек може да
Коментари Харесай

Кои са десетте най-умни породи кучета?

Безспорно кучето е най-преданият домакински любим, който човек може да има. Със своя разсъдък и палав манталитет палетата за нула време превземат сърцето ни. Трябва да признаем обаче, че при някои от тях острият като бръснач разум е водещ, а при други - не напълно.

Предлагаме ви да видите кои са десетте породи кучета, отличаващи се с най-интелигентно държание съгласно класацията на ФактитеНет.

Почетното първо място се заема от бордър коли. Тези пастирски кучета са основани, с цел да вършат съответни решения, даже и когато пастирът не е толкоз покрай стадото с овцете. При вярно образование те могат да се показват като извънредно умни и работливи животни.

На втора позиция в класацията се подрежда пуделът. Тази порода води началото си от пастирски кучета, само че през годините неведнъж се е усъвършенствала. В предишното пуделите са взели участие във войните, а през днешния ден могат да се видят да извършват номера на сцената на цирк или в някой филм.

 Немска Овчарка

Третото място е отредено за немските овчарки. Това е породата, с която полицейските чиновници избират да работят. Интелигентни, смели и дисциплинирани, те неведнъж спомагат за разкриването на закононарушения.

На четвърта позиция са класирани голдън ретривърите. Голдън ретривърът може би е най-дружелюбното и приветливо куче, което показва приятелско отношение освен към стопаните си, а към всеки, който се изпречи на пътя му. Със своята доброжелателност и разсъдък то бързо се трансформира в асистент на редица експерти.

Петото място се поставя на доберман пинчер. Тези кучета са извънредно правилни на своите стопани и са подготвени да го защитят даже с цената на личния си живот. В предишното породата се е смятала за много нападателна, само че актуалните екземпляри несъмнено са доста по-добронамерени.

На шесто място е класирана шотландската овчарка. Представителите на тази порода в действителност са доста занимателни и игриви. Това обаче не им пречи непрестанно да показват отговорност и дисциплинираност.

 Папийон

Лабрадор ретривърът пък заема седмо място. Тази порода кучета е една от най-разпространените в света. Интелигентни, благи и съобразителни, тези четириноги са идеални като спасители, кучета-водачи и даже терапевти.

На осмо място се подреждат папийонът. Подобно на всички дребни породи той е прелестна компания, която може да прекарва часове наред в скута на господаря си. Но за разлика от множеството дребосъчета папийонът свети и с необикновен разум.

Деветото място е отредено за ротвайлерите. Още от антични времена тези страховити красавци се славят като най-хубавите пазители на фамилията и дома. Смели и възприемчиви, те елементарно заучават команди и ги извършват безусловно.

Последно място в класацията се заема от австралийското пастирско куче. Според кинолозите във вените на тези кучета тече кръвта на австралийските кучета динго и британска овчарка.

Със своя безспорен разсъдък и радостен манталитет, те се трансформират освен в отличен домакински любим, само че и във все по-предпочитана работна ръка.

Ако желаете да си вземете кученце, разгледайте нашите разгласи за кучета от разнообразни породи.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР