Безсънна нощ прекараха жителите на град Роман след наводнението вчера.

...
Безсънна нощ прекараха жителите на град Роман след наводнението вчера.
Коментари Харесай

След наводнението: Жителите на Роман прекараха безсънна нощ

Безсънна нощ прекараха жителите на град Роман след наводнението през вчерашния ден. След отдръпването на водите на река Малък Искър тече изпомпване от парцелите на хората.

Снимка: btvnovinite.bg

Опасността не е минала – към кода за превалявания се добави и предизвестие за мощен вятър в Западна България.

Заради насъбраните обилни количества дъжд новите дъждове могат да основат нови рискове.

Снимка: btvnovinite.bg

В къща покрай гарата 61-годишен мъж почина от токов удар. Той се е опитвал да изтегли подпочвени води от мазето си с електрическа помпа.
Цяла нощ отводняваха засегнатите парцели след наводнението в Роман Според управляващите реката е придошла от дъжда, съгласно пострадалите – от изпуснати язовири в прилежащи области
Бедстващият квартал в Роман, останал на мрачно поради наводнен трафопост, само че и превантивно поради подгизналите къщи, се изпълни с полиция.

Снимка: btvnovinite.bg

На основни места патрули поверяваха всички влизащи и излизащи коли. Целта бе да се пресекат опитите за мародерства най-много в домовете, останали наложително без жители.

Три екипа на пожарната със шест помпи изтегляха водата от наводнените дворове и изби.

Потърпевшите чакаха спасителите с неспокойствие.
Втори ден наводнения и свлачища в цялата страна (ОБЗОР) Материалните вреди са големи
Още нощес огромното почистване стартира. „ Къщата ни е цялостна с вода, ледник, електрическа печка, пералня – всичко изхвърляме на открито. А на щерка, която е неработоспособен, сме ѝ подавали самун и едно парче наденица през прозореца”, описа Цветанка.
Снимка: btvnovinite.bg

До сутринта бяха отводнени близо 50 дворове и изби, само че екипите не престават да реагират на нови и нови сигнали. Стана ясно, че множеството от пострадалите не са застраховани.

Три дни след потопа в Смолянско борбата по отстраняването на вредите продължава. Хората не престават да отводняват къщите си, унищожена е и земеделска продукция.

Снимка: btvnovinite.bg

Пороят разсъни свлачищата, засилва и нови. В Чепеларе има заплаха да пропадне цяла улица. И тази заран хората с терзание следиха река Чая и упорстват да се вземат незабавни ограничения.

Още през 2000 година е подписан контракт с АПИ за създаване на обходен път на Чепеларе, в чийто регион попада и потърпевшата улица.

„ АПИ имат подготвеност да започват построяването на обходния път, просто ние би трябвало да намерим тези 500 хиляди. Правила съм съм искане до Министерството на финансите, само че към сегашния миг нямаме никаква позитивен отговор”, сподели кметът на общината Славка Чакърова.

Хората в околните къщи обмислят съществено да стартират да застраховат имуществото си, каквато процедура са нямали до момента.

Остава в действие бедственото състояние в община Етрополе. Цяла нощ не спря да вали, само че не мощно.

Снимка: btvnovinite.bg

Нивото на река Малък Искър и водата в язовира спада. „ Все още не сме се успокоили, само че се надявам, че неприятното е преминало”, сподели Николай Йотов, кмет на с. Лъга.

Снимка: btvnovinite.bg

За няколко часа в община Етрополе са се излели над 130 литра на квадратен метър. За жителите на селата с пресечен тръбопровод беше доставена питейна вода с водоноски.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР