Безредици започнаха в Париж малко след края на военния парад

...
Безредици започнаха в Париж малко след края на военния парад
Коментари Харесай

Жълти жилетки вдигат барикади след парада в Париж

Безредици започнаха в Париж малко след края на военния церемониал по случай Деня на завземането на бастилията, заяви Риа Новости. 

Въпреки че управляващите предвиждаха опция от нарушаване на публичния ред и ускориха полицейското наличие, протестиращите " жълти жилетки " започнаха да разрушават огражденията по улиците, пробвайки се да подвигат с тях барикади. В отговор полицията употребява сълзотворен газ. 

Засилените ограничения за сигурност бяха въведени още преди парада. Униформените ревизираха чантите на искащите да го гледат и изземваха даже бутилките с вода.

" Жълтите жилетки ", въпреки и с отслабваща интензивност, демонстрираха, че са подготвени да извършат следващата акция. Още при започване на парада в една от зоните за фенове имаше битка с полицията. По информация на френските служби за сигурност, са били арестувани трима основни представители на придвижването, в това число и идеологът на " жълтите жилетки " Ерик Друз. 

Масовите митинги във Франция започнаха на 17 ноември 2018 година с претенции да не се покачват данъци и цени на бензина. Недоволните от обществената политика на френските управляващи участници в придвижването на " жълтите жилетки " излизаха на улицата всеки уикенд, макар оповестените от властта ограничения за усмиряване на ситуацията. Често митингите са съпътсвани с вълнения и конфликти на стачкуващите с полицията. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР