Безработицата в България през август достигна най-ниската си стойност за

...
Безработицата в България през август достигна най-ниската си стойност за
Коментари Харесай

Регистрираната безработица у нас през август расте слабо до 4.3 процента

Безработицата в България през август доближи най-ниската си стойност за този месец – 4,3%, оповестиха от Агенцията по заетостта.

Броят на записаните безработни през август е 139 782. На годишна база се следи спад от 0,6% в равнището на безработица в страната. В съпоставяне с юли има минимално нарастване от 0,1%, показват от организацията.

Най-търсените от бизнеса специалности през предишния месец са преподаватели; служащи в добивната и преработващата индустрия, строителството и транспорта; продавачи; машинни оператори на стационарни машини и съоръжения; личен състав, ангажиран в областта на персоналните услуги; личен състав, полагащ грижи за хората; служащи по събиране на боклуци и сродни на тях; квалифицирани служащи по произвеждане на храни, облекло, дървени произведения и сродни; металурзи, машиностроители и сродни на тях, и занаятчии; чистачи и помощници и др.

В края на летния сезон декларираните работни места на първичния пазар на труда са 12 808. Най-много свободни работни места са декларирани в преработващата индустрия (25,0%), следват образованието (24,4%), търговията, ремонтът на коли и мотоциклети (11,3%), административните и спомагателните действия (8,9%), хотелиерството и ресторантьорството (6,3%), и държавното ръководство (6,1%).

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР