Безпрецедентна група от 700 мигранти се опита да премине през

...
Безпрецедентна група от 700 мигранти се опита да премине през
Коментари Харесай

700 мигранти щурмуваха оградата в испанския анклав Мелиля

Безпрецедентна група от 700 мигранти се опита да премине през оградата в испанския анклав Мелиля през нощта, само че е била отблъсната от мароканските погранични сили. Това разгласи представител на Испания, представен от " Франс прес ".

" Имаше към 700 души, които се пробваха да доближат граничната ограда ", посочи представител на делегацията на испанското държавно управление в Мелиля.

Никой от групата, всички от които са били от Субсахарска Африка, не е съумял да премине с помощта на координацията сред испанските и мароканските сили за сигурност.

Въпреки че преди този момент стотици хора са се опитвали да преминат оградата, " до момента не сме виждали число като 700 ", означи представителят, описвайки напъните им да стигнат до оградата като " доста добре координирани ".

" Беше доста добре проведено, те се опитваха да доближат по едно и също време разнообразни точки на граничната ограда, да разделят силите за сигурност, които се опитваха да ги спрат ", сподели той, описвайки метода като " относително нов ".

" Има тези, които водят, тези, които се разделят, и тези, които работят като разузнавачи, с други думи, всичко е съвършено координирано и планувано. "

Двата дребни испански анклава Сеута и Мелила имат единствената сухопътна граница в Европа с Африка, което ги прави магнит за мигрантите, обезверени да се спасят от тежката беднотия и апетит.

Няколко групи от стотици мигранти се пробваха да изкачат оградата на Мелиля през август, макар че множеството бяха отхвърлени. В края на юли повече от 230 души съумяха да преминат през един от най -големите сполучливи притоци през последните години.

В средата на май Испания беше сюрпризирана, когато над 10 000 души плуваха или използваха дребни надуваеми лодки, с цел да преминат в Сеута, до момента в който мароканските гранични сили гледаха в другата посока.

Притокът пристигна по време на дипломатическа рецесия сред Испания и Мароко, като Мадрид разгневи Рабат, като разреши на водача на сепаратистите от Западна Сахара да бъде лекуван в испанска болница.

Нарушаването на границата е необятно обсъждано като углавен ход от Мароко.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР