Безпрецедентна е бежанската криза за Европа и за съжаление ще

...
Безпрецедентна е бежанската криза за Европа и за съжаление ще
Коментари Харесай

Йотова за арестите: Вярвам в действията на кабинета, ще има продължение

Безпрецедентна е бежанската рецесия за Европа и за жалост ще има доста последствия за в бъдеще, разяснява вицепрезидентът
Вярвам в дейностите на българското държавно управление. Министър-председателят и вицепремиерът и министър на финансите твърдо застанаха зад тази акция, евентуално имат своите учредения, само че считам, че този сюжет ще има своето продължение. Още повече, че се приказва за одитен отчет за потреблението на европейски средства. Така Илияна Йотова разяснява във ВеликоТърново арестите на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова от предходната седмица, осведоми „ 24 часа “.

„ За себе си направих един извод – смяната ще стане тогава, когато в името на закона се подхващат законови дейности “, добави тя.

„ Безпрецедентна е бежанската рецесия за Европа и за жалост ще има доста последствия за в бъдеще. Над 3,5 млн. разселени хора - това Европа не познава от Втората международна война. Задължително би трябвало да се обърнем към европейските институции за спомагателна помощ “, счита вицепрезидентът.

Илияна Йотова сподели, че ще бъдат освободени към 420 млн. евро за всички страни за превъзмогване на последствията от бежанската рецесия, като тези пари се разпределят на квотен принцип. „ Но можем да преговаряме за забележителна сума за подкрепяне на хората, които одобряват бежанците у нас “, разяснява тя.

Има доста какво да се направи още за българските общности в Украйна. „ Знаете, че Европейски Съюз задейства директивата за краткотрайното леговище, само че България би трябвало да направи своя проект, защото директивата е малко остаряла, тя е от началото на 2000 година, правена е за друга война. Тя би трябвало да се осъвремени и в програмата, която българското държавно управление би трябвало да сформира, би трябвало тъкмо тези дефекти да бъдат избегнати.

Илияна Йотова засяга, че краткотрайна протекция може да се дава до 1 година и това значи, че ние би трябвало да сме подготвени да дадем краткотрайно леговище, заслон, място за живеене, благоприятни условия за предложение на работа, обучение за децата, обществени помощи.

Вицепрезидентът бе посетител на празника на остарялата столица, който се отбелязва на 22 март.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР