Безпокойството на Съединените щати от струпването на руска военна сила

...
Безпокойството на Съединените щати от струпването на руска военна сила
Коментари Харесай

Американски министър обърка Русия със СССР

Безпокойството на Съединените щати от скупчването на съветска военна мощ до границите на Украйна изрази от южнокорейската столица Сеул американският министър на защитата Лойд Остин.

Той обаче сбърка Русия със свръхсила, която се разпадна преди 3 десетилетия, написа Mediapool.

" Най-добре е да не ставаме очевидци на навлизане на Съветския съюз в Украйна. Надавяме се на повече бистрота от страна на Путин, с цел да можем да понижим непрежението в района ".

Ocтин, кoйтo e нa пoceщeниe в Южнa Кoрeя, призoвa Мocквa дa бъдe прoзрaчнa зa cтрупвaнeтo нa руcки вoeнни cили пo грaницaтa нa Руcия c Укрaйнa.

Миниcтърът нa oтбрaнaтa изрaзи нaдeждaтa cи, чe CAЩ и Руcия щe рaбoтят зaeднo зa " рeшaвaнe нa въпрocитe, прeoдoлявaнe нa oпaceниятa и cнижaвaнe нa тeмпeрaтурaтa в рeгиoнa ".

Вече от месец западните медии оповестяват за скупчването на съветски войски по украинската граница. Подобно нещо се случи и напролет, само че тогава експертите го оцениха по-скоро като проява на мощ. Днес обаче тайните служби на Съединени американски щати считат, че военните мерки по руско-украинската граница може да са подготовка за навлизане в Донбас. Редица интернационалните наблюдаващи разказват вероятните сюжети: навлизане в Донбас „ по покана “ на непризнатите тамошни републики - или пък без „ покана “, с цел да „ се защитят правата на руснаците там “.

Москва отхвърля всички обвинявания, че се готви да нападне Украйна и от своя страна упреква НАТО, че усилва военното си наличие покрай нейните граници.

В същото време срещата на НАТО неслучайно е планувана в Рига - точно с цел да покаже единството на 30-те държави-членки във връзка с нападателните дейности на Русия. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг през последните седмици на няколко пъти предизвести, че Русия струпва хора и оръжие по украинската граница. Той приказва за десетки хиляди бойци, за танкове, дронове и електронни оръжейни системи. „ Ако Русия използва мощ против Украйна, това ще има последици “, предизвестява Столтенберг. Засега обаче не е ясно по какъв начин НАТО има намерение да реагира на едно съветско навлизане в Донбас. В момента мнозина си напомнят за анексията на Крим през 2014 година, когато НАТО си остана в ролята на въздържан наблюдаващ.
Свързани вести Нахлува ли Русия в Украйна? Говори НАТО Президентът на Украйна заяви за готвен преврат
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР