Безподобна криза. И трита власти, които в България са конституционни,

...
Безподобна криза. И трита власти, които в България са конституционни,
Коментари Харесай

Проф. Александър Томов: Има натиск от САЩ и Брюксел, държавата може да изпадне в колапс

Безподобна рецесия. И трита управляващи, които в България са конституционни, са в паралелна рецесия. В правосъдната власт има голям вътрешен спор, който идва извън. Вероятно промяната на Гешев е неизбежна. Има тежко несъгласие във Висш съдебен съвет - прекачване на позиции. Тези същите хора преди известно време бяха на площадката пред Съдебната палта и защитаваха Гешев. Така председателят на партия " Българска социалдемокрация - Евролевица " проф. Александър Томов коментира в ефира на " Денят ON AIR " политическата обстановка в страната. По думите му извън има огромен напън.

" Има напън от Брюксел, има напън от Съединени американски щати, от всички наши съдружници. Второто, което обърна всичко, е така наречен неудачен опит за атентат. Нещо, което е обвързвано с нарушавания ", сподели още гостът.

Пред Bulgaria ON AIR проф. Томов съобщи, че са разместени пластовете на властта в прокуратурата и правосъдната власт.

" Не прокурорите, определени на инцидентен принцип, ги дефинира някой над тях. Имаме огромен спор в правосъдната система. Едновременно с това няма държавно управление. От трета страна - има парламент, в който има крамоли и не се знае дали се образува болшинство ", разяснява още ръководителят на  " Българска социалдемокрация - Евролевица ".

Според него ще има сериозен напън при първия мандат, само че с дребен късмет за триумф.

" Ако е сред първите две сили - ще бъде сполучливо, ще стане краткотрайно държавно управление. Ако е единствено хартиената коалиция или първата партия с още някоя от по-малките - няма да се получи нищо. Очакванията, че Българска социалистическа партия ще се включи в такова държавно управление, са незначително дребни. Това значи дефинитивна крах за водача Корнелия Нинова ", предвижда проф. Томов.

Шансът е формулата ГЕРБ плюс партиите Движение за права и свободи, Има Такъв Народ, означи още гостът.

" Ако могат да отделят още група депутати от Демократична България - мъчно, само че може би ще се опитат. Днешните изказвания на госпожа Атанасова за това, че първо държавното управление, а след това шефът на правната комисия - това е обвързвано с паралелен напън ", счита икономистът.

Престижът на страната се разрушава и потъва до дъното, посочи проф. Томов и прикани ръководещите да създадат естествен бюджет, тъй като след 11 юни страната може да изпадне колапс.

" Този бюджет е абсурден, само че би трябвало да се прави нещо друго. Бюджетът не дава отговор на обстановката, в която се намира страната. Ние предложихме, ден преди края на изборната акция, повсеместен бюджет - недостиг 3%, преструктуриране на държавните разноски ", настоя гостът. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР