Безплатните карти за деца до 10 години за градския транспорт

...
Безплатните карти за деца до 10 години за градския транспорт
Коментари Харесай

Свалят цената на картите в транспорта

Безплатните карти за деца до 10 години за градския превоз ще бъдат налични от 17 февруари т.г. в бюрата на ул. „ Отец Паисий “ и „ Байкал “.

Условията за приемане остават същите – против акт за раждане, както и за децата от 0 до 7 година, оповестиха от Оперативна програма „ Организация и надзор на превоза “.

Преди по-малко от месец Министерският съвет реши да вкара това облекчение за всички градове в страната.

На идната сесия на Общинския съвет ще бъде импортирано и предложение за актуализация на цените на преференциалните карти за пътешестване в пловдивския градски превоз, което да влезе в действие от 1 март т.г.

То ще засегне седем категории пътуващи – пенсионери, постоянно учащи се студенти и докторанти, възпитаници от учебните заведения и профилираните институции за обществени услуги в града, майки с деца до 3 години и лица с увреждания с над 50% понижена продуктивност и техните придружители.

Месечните абонаментни карти за хората, ползващи преференцията, ще бъдат понижени.

За пенсионерите, хората с увреждания, техните придружители и майките с деца до 3 години понижението е с 1 лев. За останалите е 2 лева

Тъй като страната обезпечава средства единствено за учащите, студентите и пенсионерите, Община Пловдив обезпечава средства от личния си бюджет и за останалите, имащи право на преференции.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР