Безплатен ток за домакинствата под и на линията на бедност.

...
Безплатен ток за домакинствата под и на линията на бедност.
Коментари Харесай

Безплатен ток за бедните поискаха социалистите от Продължав...

Безплатен ток за семействата под и на линията на беднотия. Това е една от краткосрочните ограничения на Българска социалистическа партия за олекотяване на ценовия потрес, показана на полемиката през днешния ден сред Политическа партия „ Продължаваме промяната “, Българска социалистическа партия, Демократична България и Има Такъв Народ. Темата бе Енергетика.

Таско Ерменков посочи, че концепцията е страната да заплаща тока до 200 киловатчаса на бедните. Той предложи още да се вкара предписание енергийните сдружения да не могат да стопират зареждането при неплащане на една сметка, а минимум при две. На човек, който ненадейно е останал без работа, ще му е мъчно бързо да се запише в Бюрото по труда и да стартира работа, аргументира отсрочката Ерменков. Според Демократична България в тази обстановка би трябвало да има петгодишен проект за компенсиране на енергийнобедните.

Социалистите упорстват още процесът на извеждане на семействата на свободния пазар на сила да бъде занимателен, а детски градини, учебни заведения, лечебни заведения да бъдат върнати назад на контролирания пазар, където цената е предсказуема.

Истински спор обаче се разгоря по тематиката за развиването на нуклеарната енергетика у нас. Изграждането на нови мощности раздели обединенията, договарящи за сформиране на кабинет с мандата на „ Продължаваме промяната “.

По време на полемиката съпредседателят на групировката Асен Василев се разгласи изрично за това България да остане страна с нуклеарна енергетика. „ За нас нуклеарни мощности в България не е въпрос единствено на енергийна сигурност, това е въпрос от националната сигурност “, безапелационен бе той.

От Има Такъв Народ предложиха на площадката на АЕЦ " Белене " да бъде издигнат цех за водород, защото изискванията за производството на зелен водород там са съвършени, а има и капиталов интерес. Това предложение може да бъде осъществено единствено, в случай че площадката не бъде употребена за нуклеарна централа.

Евентуалното държавно управление на " Продължаваме промяната " ще стартира още веднъж с одит на държавните енергийни сдружения, както и на търговци на сила. При определяне на нарушавания, те ще бъдат предадени на способените органи, подсигурява Асен Василев.

Ако мандатът на " Продължаваме промяната " бъде осъществен, ще има и смяна в работата на енергийната борса и поощряване на подписване на дълготрайни контракти. Асен Василев разяснява още, че неговата партия има концепция да бъдат направени типови контракти, одобрявани от Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР), с включена пределна цена и планувани огромни неустойки при несъблюдение на задължения. При рецидиви ще бъде отнеман лицензът на търговеца, сподели още водачът на " Продължаваме промяната ".

На този стадий обаче бъдещите ръководещи не са склонни да поддържат предложение за понижаване на Данък добавена стойност върху цената на електрическата енергия.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР