Безплатен курс по програмиране стартира в Асеновград. Той ще е

...
Безплатен курс по програмиране стартира в Асеновград. Той ще е
Коментари Харесай

Безплатен курс по програмиране стартира в Асеновград

Безплатен курс по програмиране започва в Асеновград. Той ще е с дълготрайност два месеца, а задачата му е да покаже първите стъпки при навлизането в един нов свят. Основното при проучване на тази просвета е писането по няколко часа на ден, с цел да се усвояват, упражняват и затвърждават знанията, добити по време на занимание, стана ясно по време на откриването. В рамките на двумесечното образование курсистите ще преминат през всички фундаментални тематики в програмирането - променливи, видове данни, условни структури, цикли и други.
Чрез курсът " Programming Basics " участниците ще придобият умения, които ще им бъдат от изключителна изгода при кандидатстване за работа в IT-компания. Обучението е подобаващ за хора от всички възрасти и не е необходим предходен опит. “Целта на самия курс и това, че е безвъзмезден е асеновградчани да се срещнат най-общо и да придобият визия какво съставлява програмирането. Да се уверят, че не е ужасно и може да е налично за всички. Идеята е да се усвои едно алгоритмично мислене, което да бъде базата, а от там нататък всеки самостоятелно да реши в каква тенденция желае да се развива. “, изясни за Actualno.com преподавателят в курса за Асеновград – Димитър. Той уточни, че „ Основи на програмирането “ ще вкара курсистите в един от най-търсените програмни езици на пазара в България. Освен това, участниците ще придобият знания върху съществени концепции от осведомителните технологии.

Един от най-малките участници в образованието – петокласникът Митко – показа, че му е забавна работата с компютър и по тази причина желае да се научи и да програмира. Той описа, че се оправя добре с писането на документи, умее да работи с таблици и да играе на разнообразни игри. А включването му в курса ще способства за обогатяване на компютърните му познания. Друг участник в образованието уточни, че в никакъв случай не е програмирал и се е присъединил от любознание.
40 са записалите се досега искащи асеновградчани да научат първите стъпки в програмирането, като залата побира до 50 души. Курсът се организира в читалнята на Градска библиотека „ Паисий Хилендарски “ в Асеновград, всяка събота в продължение на два месеца (до 24.11.18 г.) от 14:00 ч. до 18:00 ч. След края на образованието благопожелание курсистите могат да се явят на изпит по програмиране, който е и приемен в програмата по софтуерно инженерство на Софтуерния университет. Безплатният курс може да премине в две форми на образование – присъствена или онлайн.
Инициативата е на Софтуерния университет, в партньорство с Градска библиотека „ Паисий Хилендарски “, чиято зала се употребява безплатно за осъществяване на образованието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР