Безопасни ли са училищата в Благоевградска област при гръмотевични бури

...
Безопасни ли са училищата в Благоевградска област при гръмотевични бури
Коментари Харесай

​Безопасни ли са училищата в Благоевградска област при гръмотевични бури?

Безопасни ли са учебните заведения в Благоевградска област при гръмотевични стихии – в края на предходната образователна година инспекция на Регионалното ръководство на образованието откри, че 1/3 от образователните заведения в региона са без мълниезащитна система. Година по-късно шефовете твърдят, че са взели ограничения и всички здания са обезопасени.

31 от общо 124-ите учебни заведения в Благоевградска област се оказаха без никаква отбрана против мълнии в края на предходната образователна година. В някои от постройките гръмоотвод в никакъв случай не е имало, а при други бил развален по време на ремонтни действия.
Методи Попов, Регионално ръководство на образованието – Благоевград: Към момента учебните заведения, които са имали проблеми заявяват, че инсталациите са в редовност и можем да се усещаме спокойни по повод отбраната на нашите деца в тези просветителни институции.
Осмо учебно заведение „ Арсени Костенцев “ в Благоевград остава без отбрана против мълнии преди няколко години след ремонт на покрива.
Сергей Биров, шеф на Осмо учебно заведение „ Арсени Костенциев “ в Благоевград: Работниците не възвърнаха мълниезащитната система и постройката беше изложена на риск.
Инвестицията за нов гръмоотвод обаче не е дребна – учебното заведение заплаща 5 000 лв. от делегирания си бюджет. Помагат им и от общината в Благоевград.

Сергей Биров, шеф на Осмо учебно заведение „ Арсени Костенциев “ в Благоевград: Те създадоха плана и го финансираха. А учебното заведение посредством делегирания бюджет финансира строително-монтажните работи. През месец октомври, мълниезащитната система беше възобновена.

Необезопасените здания са изложени на сериозен риск при гръмотевични стихии, предизвестяват експертите.
Ст. инсп. Валентин Василев, Регионална работа „ Пожарната сигурност и отбрана на популацията “-Благоевград: Освен поразяването на електрическата апаратура от мълнии, може да изумена и структурата на постройката.
А с цел да бъдем в сигурност не би трябвало да стоим покрай прозорци, порти и чешми. Ако сме на открито - целесъобразно е да не използваме и телефони.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР