Безопасна среща отблизо с най-модерните камери за контрол на скоростта

...
Безопасна среща отблизо с най-модерните камери за контрол на скоростта
Коментари Харесай

На софийския автосалон пътната полиция разяснява, а не глобява

Безопасна среща от близко с най-модерните камери за надзор на скоростта и уреди за инспекция за определяне на приложимост на алкохол и наркотични субстанции предлага автомобилният салон в София, който продължава до на следващия ден вечер в " Интер Експо Център ". В тунела сред зали 2 и 5 всеки ден има чиновници на Пътна полиция, които показват работата на уредите и дават отговор на въпроси за тях, метода на надзор и така нататък

Към днешна дата пътната полиция разчита на 25 стационарни камери, 31 от така наречен триноги, които са най-новите и съвременни уреди за надзор на скоростта, както и 148 радара, инсталирани в патрулки.

 Част от оборудването на пътните служители на реда.
© ДНСП

Част от оборудването на пътните служители на реда.

Посетителите на автосалона имат опция също да се срещнат с оборудването на полицейските коли и мотоциклети. Пътните служители на реда на ревюто разполагат с работна станция за далечен достъп с портативен принтер и всеки клиент на салона ще може да направи информация дали има санкции по Закона за придвижване по пътищата, които не са му връчени.

При разкриване на неплатени фишове или актове всеки искащ може да ги получи, тъй че да си ги заплати, с цел да няма неприятни изненади на пътя. Тук е моментът да се означи, че всички, които имат връчени, само че неплатени санкции, в случай че бъдат спрени от Пътна полиция, до възнаграждение на отговорностите остават без брошура, а автомобилът се стопира от придвижване, в случай че се води на тяхно име.

 На софийския автосалон пътната полиция коментира, а не глобява
© Анелия Николова

Справка за отговорности поради нарушавания на Закона за придвижване по пътищата може да се направи също в отдел " Пътна полиция " във всяко районно ръководство на Министерство на вътрешните работи за съответния град и от портала за електронни административни услуги на Министерство на вътрешните работи.

Информация за реда и метода на заплащане на санкции може да се откри тук. Размера на настоящите санкции по Закона за придвижване по пътищата можете да видите тук.

Фотогалерия: Гледки от автосалон София >

Всичко, което би трябвало да знаете за: Автосалон София (95)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР