Бездомно куче на име Божи се превърна в местна знаменитост

...
Бездомно куче на име Божи се превърна в местна знаменитост
Коментари Харесай

Пътешествията на кучето Божи трогнаха Истанбул СНИМКИ

Бездомно куче на име Божи се трансформира в локална звезда откакто употребява рейсове, подлези и фериботи за пътешестване през мегаполиса Истанбул.

След като кучето беше видяно да употребява разнообразни транспортни средства на градския превоз, фотосите му бяха споделени от локалните поданици в обществените мрежи. Столичната община на Истанбул реши да прикрепи проследяващо устройство на гърба му, с цел да го наблюдава и да подсигурява неговата сигурност.



Данните, получени от системата за следене, демонстрират, че кучето е пътувало приблизително по 29 спирки дневно, изминавайки разстояние от минимум 30 километра с транспортни средства от публичния превоз. Той даже е пътувал сред европейската и азиатската част на града понякога.

Божи е кръстоска сред Сиваски Кангал и овчарско куче. То носи името си от железопътната терминология. " Божи " значи талига - носещата част на вагона, на която са прихванати колоосите, чрез букси (жп лагери). От талигите зависят огромна част от главните характерности на транспортното средство. Причината, заради която го назовават ​​с това име, е доста елементарна: Той спи най-вече в зоната на талигите всякога.



Пътешествията на четириногия симпатяга почнали преди два месеца, когато консуматор на обществената мрежа разгласява негова фотография в трамвай в Истанбул. След това няколко души разгласиха фотоси на кучето на други места, в рейсове, метробуси и фериботи, дружно с датите, когато е видян.

На 18 август Божи е откаран във краткотрайния подслон за животни в кв. Кемербургаз благодарение на експертни екипи от общинската дирекция „ Ветеринарни услуги “.



Прегледът сподели, че Божи преди този момент е бил подложен на медицински обзор, стерилизиран и пуснат назад на улицата.

Според проследяващото устройство, което може да бъде тествано единствено от общинските управляващи, Божи употребява най-вече трамвайната линия Т1, която се движи от Кабаташ до Багчълар през историческия полуостров Истанбул с обща дължина от 18 километра и половина.

Второто обичано средство за публичен превоз на кучето е линията на метрото М4, 27-километрова линия за бърз пренос с 19 станции, тръгващо от Кадъкьой в азиатската страна на града.



Божи знае всички правила на публичния превоз, в това число да отстъпи път на слизащите пасажери, да ги чака и да влезе във влака.

Той слиза до станциите на метрото, на метри подземен, от време на време с асансьор, а от време на време с ескалатор.


Междувременно за Божи беше открит акаунт в Twitter с потребителското име „ İstanbul`u Turlayan Köpek “ (Кучето обикалящо Истанбул), със публикации, актуализиращи информацията за това къде е бил забелязан за последно. Снимките, споделени в профила, също демонстрират, че кучето се схваща сносно с пасажерите.

фотоси: Анадолска агенция
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР