Бездомници живеят с месеци в УМБАЛ-Бургас, а социалните чиновници си

...
Бездомници живеят с месеци в УМБАЛ-Бургас, а социалните чиновници си
Коментари Харесай

Бездомници живеят с месеци в бургаска болница, чиновници си прехвърлят топката

Бездомници живеят с месеци в УМБАЛ-Бургас, а обществените служители си трансферират отговорността, сигнализират от болничното заведение.

"Може ли всякога да сигнализираме медиите, с цел да накараме обществените служби да работят? " - това се питат в Клиниката по съдова хирургия на УМБАЛ-Бургас, която се е трансформирала от три месеца в дом за 62-годишния Димитър А. Той няма близки, които да го приберат, а това, че е неосигурен, към този момент е най-малкият проблем на болничното заведение.



Един леглоден в съдова хирургия е към 200 лева, т.е. престоят на Димитър коства на болничното заведение към 20 000 лева Клиниката е цялостна, леглата не стигат и на неговото място е можело да бъдат признати доста пациенти, които имат действителна потребност от лекуване, показват лекарите.

Преди да влезе в болничното заведение, мъжът е живял в дома за възрастни в квартал "Победа ". Озовава се тук през ноември предходната година.



Димитър не е индивидуален случай. В момента в УМБАЛ - Бургас има още двама като него. Единият е рекордьор – скоро ще стане година, откогато е на грижите на медиците, написа "Булфото ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР