Бездомни кучета в Тайланд ще пазят града и неговите жители

...
Бездомни кучета в Тайланд ще пазят града и неговите жители
Коментари Харесай

Превръщат бездомни кучета в кучета пазачи

Бездомни кучета в Тайланд ще пазят града и неговите поданици от рискове. Четириногите ще облекат специфичен „ смарт” екип, оборудван с камера за наблюдаване.

Създателите на плана – от южнокорейска рекламна организация, се надяват самодейността да покаже тези животни в положителна светлина.
„ Това е метод да имаме изгода от тези кучета – като ги създадем пазачи за общността, към която принадлежат”, споделя Пакорнкрит Кантапрап, член на екипа, основал плана.

Скрита камера се прикрепя към каишката на четириногото и се задейства, когато датчиците засекат нападателни звуци, а след това изпраща пряк видео сигнал към централна база.

„ Нашата философия на работа е да покажем по какъв начин творчеството и технологията могат да бъдат употребявани по едно и също време, с цел да позволяват проблемите на хората и обществото”, споделя Сатит Янтауиуат, който е началник на плана.

Кучешките екипи са към момента в ранен стадий на развиване. Проектът, който стартира през март, ще продължи да се създава, преди да се показа публично пред обществото.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР