Бездомен мъж с вкаран катетър напусна самоволно болницата и тръгна

...
Бездомен мъж с вкаран катетър напусна самоволно болницата и тръгна
Коментари Харесай

Бездомник с катетър избяга от болницата, откриха го на Бунар...

Бездомен мъж с вкаран катетър напусна своеволно болничното заведение и потегли из града. Здравословното му положение не е разрешавало да бъде изписан, и все пак той е избягал от лечебното заведение. Открит е от обществени служащи на една скамейка на Бундарджика.

Тази година бездомниците ще влизат в приюта с 25 места в Пловдив, както и в центъра за краткотрайно настаняване, който бе открит през август 2019 година. Това сподели зам.-кметът по “Спорт, юношески действия и обществена политика” Георги Титюков.

Работи се в съгласуваност с дирекцииите „ Социално подпомагане” и „ Здравеопазване”в. Преди да бъдат настанени в подслон или център за краткотрайно настаняване, бездомните хора би трябвало да бъдат тествани за коронавирус и в случай че са позитивни, да отидат първо в болница. Тези дни 75-годишна жена е посочила позитивен резултат.

За казуса с бездомните през зимата се разчита на 40-те едностайни жилища на ул. „ Владая”. Преди седмица постройката доближи до кота 0.

Разчита се да се приключи при започване на март 2023 година с цел да може да поеме бездомни още от зимата на 2023.

„ Услугата е значима, когато е студено. В постройката на „ Владая” има зала за срещи на първия етаж и при една доста по студена зима тъкмо нея ще превърнем в огромна спалня за хора в нужда”, сподели Титюков.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР