Безапелационна победа с 3:0 във финалния мач срещу „Устрем Немско-швейцарският

...
Безапелационна победа с 3:0 във финалния мач срещу „Устрем Немско-швейцарският
Коментари Харесай

Наздраве за „Бат Динко и приятели“ – регионален шампион на Фен Купа 2018 за Варна, Шумен и Добрич

Безапелационна победа с 3:0 във финалния мач против „ Устрем "

Немско-швейцарският тим „ MU2 " стигна до полуфиналите и остана на 4-то място

Наздраве за момчетата от „ Бат Динко и другари " (Свети Влас), които справедливо подвигнаха районната Фен Купа 2018 за областите Варна, Шумен и Добрич. Класата на отбора си пролича още в първите им мачове. В груповата фаза те надделяха „ Бягство от терена " с 2:1, „ Спортист " с 3:2 и „ Real " с 3:1. Осминафиналите ги изправиха против костеливия съперник „ Interstars ", само че първенците още веднъж се постановиха с 2:0. В четвъртфиналите победната им серия продължи с 3:2 против „ Любимец ", а на полуфиналите отстраниха с 4:1 отбора на „ MU2 ", който е формиран напълно от немци и швейцарци, учащи във Варненския медицински университет.

Финалният мач, както се очакваше, се оказа най-голямото предизвикателство. Той изправи „ Бат Динко и другари " против вторите в районната конкуренция „ ФК Устрем " (Варна). Срещата стартира с незабавен напън на първенците и серия от изстрели към вратата на „ Устрем ". Пресата, обаче, не даде резултат през първата половина на мача. „ Бат Динко и другари " откриха резултата при започване на второто полувреме, след което удвоиха преднината си, а безусловно в последните секунди изпънаха още един път мрежата на „ Устрем " за крайното и безапелационно 3:0.

Почетните трето и четвърто място останаха надлежно за „ МФК Балерини " (Варна) и „ MU2 " (Германия - Швейцария), които взеха решение разногласието между тях посредством дузпи. Титлата „ Най-добър вратар " беше присъдена на Добромир Господинов от „ Бат Динко и другари ", който неведнъж потвърди футболната максима, че „ добър вратар е половин тим ". За „ Най-атрактивен играч " беше провъзгласен Ария Катесари от „ MU2 ", а феърплей наградата за „ Най-спортсменски тим " отиде при момчетата от „ Interstars " (Варна), поради образцовото им приятелско държание на терен.

С атрактивни награди се снабдиха и към 500 от посетителите на стадион „ Локомотив ". Призовете за тях са обезпечени от „ Каменица " и сътрудниците на Фен Купа 2018 - Telenor, LEGEA и БАМФ. Наградите варират от карти за игра и чаша за бира до истинска футболна топка, GPS фитнес гривна и 365 литра „ Каменица " за шерване с другари.

По време на варненската Фен Купа 2018 се случи и нещо невиждано в 16-годишната история на шампионата. По време на 1/8 - финалите срещата сред „ Площадка Стейдиъм " и „ Енигма " приключи при еднакъв резултат 1:1. Наложи се изходът от мача да се реши посредством дузпи. И двата отбора просто отхвърлиха да позволен неточност и си размениха съвсем по 15 точни изстрела от бялата точка. В последна сметка „ Площадка Стейдиъм " „ стъпиха изкривено " и отстъпиха успеха на „ Енигма " с крайното 14-15.

Следващият късмет за почитателите да се потопят в неповторимата атмосфера на най-големия и трогателен футболен шампионат за другари в България е на 19 и 20 май, на игрищата в комплекс „ Каменица Арена " в Бургас. Там ще се проведат районните полуфинали за отборите от Бургас и Ямбол.

Междувременно - наздраве за всички идни футболни моменти през сезона! Снимки и още настояща информация за най-големия и трогателен футболен шампионат за фенове в България можете да намерите на www.facebook.com/kamenitzafancup и на формалната страница на шампионата http://fancup.kamenitza.bg.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР