Без затвор ще се размине певецът Бирджан Хайрединов, който поруга

...
Без затвор ще се размине певецът Бирджан Хайрединов, който поруга
Коментари Харесай

Отърва кожата: Без затвор за кючека „Мила родино“

Без затвор ще се размине артистът Бирджан Хайрединов, който поруга българския химн " Мила Родино " и го трансформира в вулгарен кючек. Изпълнителят няма да бъде разследван. Това споделиха източник на " България Днес " от Софийската градска прокуратура.



" Законово няма нищо опетняващо химна в този кавър. Няма нищо присмехулно. Няма да се стигне до следствие, тъй като артистът не опетнява химна, а просто го трансформира в чалга вид. Да кажем, че химнът беше трансфорат в кънтри или класическа версия и беше изпълнен от някой артист, който е от различен етнос. Тогава дали щеше да има сигнал до прокуратурата и такова отвращение от обществото? " Това сподели източникът от Софийската градска прокуратура във връзка грозния кавър на националния ни химн като кючекчийско парче. Пошлото осъществяване е на Бирджан Хайрединов, а видеото часове наред заставам в интернет, само че по-късно беше изтрито.

Законът, който се касае за поругаването на химна, знамето и герба, може да се пояснява разширително.

" Предстои въпросът да бъде предаден на прокурор, който да реши дали ще има следствие, или няма да има. От вас разбрахме за този клип ", това сподели пред " България Днес " зам. административният началник на СГП Христо Кръстев. Какво ще се случи, следва да разберем.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР