Без ток са повече от половин милион домакинства в страната,

...
Без ток са повече от половин милион домакинства в страната,
Коментари Харесай

Без ток са повече от половин милион домакинства в страната

Без ток са повече от половин милион семейства в страната, заяви Българска национална телевизия.

Към 15.00 часа близо 200 000 клиенти на ЕНЕРГО-ПРО в 832 обитаеми места в Североизточна България са с прекратено електрозахранване. Обилният снеговалеж и бурните ветрове провокираха стотици повреди по електроразпределителната мрежа в Североизточна България. 

Обледени електропроводи и паднали дървета предизвикаха редица повреди по оборудванията и скъсаха проводници в сектори от мрежата. Всички спешни екипи на Електроразпределение Север са мобилизирани и работят интензивно при невиждани метеорологични условия, само че затворените или труднопроходими пътища в някои сектори затрудняват достъпа и забавят възобновяване на електроснабдяването.

Затруднен е и достъпът до денонощния телефонен център на ЕРП Север на телефони 0700 161 61, 0700 359 10 и 0897006601 заради огромния брой клиенти, които се пробват да подадат сигнал за повреда.

Към 14:30 часа над 352 000 семейства в Западна България нямат ток, поради проблеми в три подстанции на ЕРМ Запад възобновено електрозахранването на 100 000 клиенти в Без електрозахранване остават три подстанции, част от електропреносната мрежа.

Справка на уеб страницата на ЕРМ Запад демонстрира кои области са без електрозахранване:

-Област Благоевград – 10 хиляди клиенти

-Област Кюстендил – 23 хиляди клиенти

-Област Видин – 20 хиляди клиенти

-Област Враца – 50 хиляди клиенти

-София област – 50 хиляди клиенти

-Област Ловеч – 58 хиляди клиенти

-Област Монтана – 35 хиляди клиенти

-Област Перник – 14 хиляди клиенти

-Област Плевен – 64 хиляди клиенти

-София град – 27 хиляди клиенти

Хиляди са клиентите без ток и в Южна и Югоизточна България. Много обитаеми места в планинските елементи на Пловдивска област са с нарушено електроподаване, заяви представителят на ЕВН Крум Косев. По думите му повода са скъсани далекопроводи поради натежалия влажен сняг.

Без зареждане са села от Родопската яка в региона на село Храбрино, Лилково, Бойково, както и в планинските елементи на общините Първомай и Асеновград. Селата към Сопот също са с нарушено електроподаване.

Екипите работят на всички места, поради прогнозите за снеговалеж сме обезпечили и спомагателни екипи по места, добави Косев.

Той уточни, че ситуацията остава усложнена поради снега.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР