Без съмнение, пандемията от Covid-19 оказа влияние върху хората по

...
Без съмнение, пандемията от Covid-19 оказа влияние върху хората по
Коментари Харесай

Издателите на „Хари Потър“: Четенето се превърна в навик и процъфтява след пандемията

Без подозрение, пандемията от Covid-19 оказа въздействие върху хората по целия свят. Покрай поредицата от локдауни обаче, трайно се настани една позитивна наклонност – да избираме по-често да бъдем в положителната компания на книгите.

Британското„ Блумсбъри “, което издава поредицата за момчето магьосник  Хари Потър, регистрира обилни продажби. Eкипът на издателството е на мнение, че четенето по време на пандемията се е трансформирало в константа след облекчаването на ограниченията. Издателството регистрира съществени доходи по време на рестриктивните мерки поради Covid-19, когато хората са били затворени по домовете си, и са се обърнли към нови занимания, в това число четенето, с цел да прекарат пълноценно времето си на закрито.

Изпълнителният шеф на издателството Найджъл Нютън счита, че хората, които са придобили табиет за четене по време на пандемията, с днешна дата не престават да купуват книги, което оказва помощ за увеличение на годишните продажби с 24% до рекордните 230 милиона паунда за годината до края на февруари, предават от „ Guardian ”.

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от @natalye.reads

„ Въпросът, който си задавахме, беше ще продължи ли пандемичният скок в четенето? Вече знаем отговора: четенето се трансформира в навик и продължава да процъфтява “, споделя Нютън, когато издателството разкрива годишните си резултати.

„ Нарастването на четенето, което беше от дребното слънчеви лъчи в най-мрачните дни на пандемията, се трансформира в константа, като актът на на четене доставя наслада на милиони хора по света. “

Читателите на английското издание посягат най-често към заглавия на Сара Джей Маас – американската авторка на фентьзи литература, като продажбите на нейните книги са нарастнали с 86% през годината.

Междувременно продажбите на книгите за Хари Потър са се нараснали с 5% в навечерието на 25-ата годишнина от първото заглавие от поредицата, “ Хари Потър и философският камък “, оповестено през 1997 година
Зад кадър: Непоказвани фотоси от " Хари Потър "
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР