Без разрешение са изсечени около 20 дървета в Борисовата градина,

...
Без разрешение са изсечени около 20 дървета в Борисовата градина,
Коментари Харесай

50 бона глоба за незаконна сеч в Борисовата градина

Без позволение са изсечени към 20 дървета в Борисовата градина, в региона на къпалнята " Мария Луиза ", заяви кметът Йорданка Фандъкова в обществената мрежа. Сигнал за сечта е подаден от шефа на " Паркове и градини " ландш. арх. Милена Васева.

Проверка е открила, че има издадено позволение за унищожаване на други пет иглолистни и пет широколистни дървета. За тях екологът на регион " Средец " е решил, че са изцяло изсъхнали и израснали върху бетонови стълби и подпорни стени. На това съображение кметът на региона Трайчо Трайков на 26 януари е издал позволение на притежателя на къпалнята - компанията " Парк Мария Луиза " АД за премахването им. Вместо тях, обаче, са изсечени напълно други дървета, а издънките са оставени.

Екип на дирекция " Зелени системи " е предизвестил представители фирмата-собственик всички действия по унищожаване на дървета да бъдат спрени.

" За това извънредно жестоко нарушаване натрапвам оптималната санкция от 50 000 лева на дружеството-собственик на терена " Парк Мария Луиза ", разгласи Фандъкова. В глобеното сдружение взе участие общинската компания " Софийски парцели " с дял от 42%. Мажоритарният дял се държи от две компании, свързани с Румен Гайтански-Вълка.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР