Без парно Перник ще е в нова бедствена ситуация, идентична

...
Без парно Перник ще е в нова бедствена ситуация, идентична
Коментари Харесай

Без парно Перник ще е в нова бедствена ситуация, предупреждава местната Топлофикация

Без парно Перник ще е в нова бедствена обстановка, идентична на земетресението от 2012 година и водната рецесия, предизвестяват от локалната " Топлофикация ". Изпълнителният шеф Чавдар Стойнев се притеснява, че при отвод на клиентите от парно за сметка на отопление с електрическа сила, ще последва режим на тока. По данни на сдружението за предишния отоплителен сезон разликата сред плануваната и действителната цена за природен газ и въглеродни излъчвания е била близо 16 милиона лв..

" Топлофикация - Перник " употребява природен газ като спомагателно гориво и по тази причина е изключена от листата с обезщетения.

" Разбираме решението на КЕВР за цената на природния газ, само че не разбираме нито ние по какъв начин ще плащаме за него, нито нашите клиенти, в случай че регулаторът вдигне още цената за отопление ", сигнализират от " Топлофикация - Перник ". Според управлението на сдружението при предстоящ недостиг от 35 милиона лв. единственото решение е трупане на задължения към " Булгаргаз ", който също е в нежелано състояние.

Чавдар Стойнев уточни, че явно цената за битовите клиенти би трябвало да бъде нараснала, само че " Топлофикация " няма по какъв начин да бъде буфер поредна година, тъй като всички запаси от дълго време са изчерпани. Решението за обезщетенията е незабавно и наложително, упорства изпълнителният шеф.

Около 20 000 са клиентите на пернишката " Топлофикация ". 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР