Без напрежение премина четвъртото Велико народно въстание. Вчера хиляди се

...
Без напрежение премина четвъртото Велико народно въстание. Вчера хиляди се
Коментари Харесай

Спокойно и без ескалации: Обобщение на Великото народно въстание IV

Без напрежение мина четвъртото Велико национално въстание. Вчера хиляди се стекоха на жълтите павета, с цел да вземат участие в националния митинг против властта.
За пръв път множеството извърши площада пред храм-паметник “Св. Александър Невски”, а по-късно протестиращите се насочиха към Орлов мост, където приключи митингът. Целта на протестиращите този път не бе инцидентна.

Припомняме, че по време на третото Велико национално въстание се стигна до известна ескалация на напрежението, откакто полицията не пропусна протестиращите да преминат около постройката на бившето към този момент Народно заседание, около Българската академия на науките и да стигнат до храма. Този път прекосяването бе свободно, а полицейски кордон имаше единствено към някогашния парламент.

Освен в столицата, демонстрации имаше и в други елементи на страната. Граждани блокираха в следобедните часове на вчерашния ден Дунав мост при Русе. Автомобилно шествие имаше във Велико Търново, а митинг постоянно се организира и във Варна.

Четвъртият народен митинг се организира на фона на горещи събития през миналата седмица. Европа удари сериозен пестник на страната ни с отчета за върховенството на закона у нас. В него се показват редица проблеми на България в битката с корупцията, свободата и прозрачността на медиите и безконтролността на основния прокурор. Утре в Брюксел следва и спор по тематиката.

Джесика Вълчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР