Без месинджъра остават потребители на устройства с iOS 6, Android

...
Без месинджъра остават потребители на устройства с iOS 6, Android
Коментари Харесай

WhatsApp загърби милиони с по-стари смартфони

Без месинджъра остават консуматори на устройства с iOS 6, Android 2.2…

Милиони консуматори по света губят достъп до WhatsApp, защото смарт телефоните им се смятат от разработчика за остарели

От началото на новата година месинджърът WhatsApp престава да работи на огромен брой по-стари смарт телефони, включително iPhone с операционна система iOS 6 и по-ранни версии, оповестиха от разработчика в навечерието на 2018 година

Засегнати са също потребителите на Blackberry, Windows Microsoft, Nokia до 2017 година, Android 2.1, 2.2 и по-ранни версии, излиза наяве от формалното известие на Фейсбук, притежател на известното приложение за връзки.
още по тематиката
Според наблюдаващите на пазара, милиони консуматори по света ще изгубят достъп до WhatsApp. Счита се, че е по-вероятно те да сменят месинджъра вместо смарт телефоните си с по-нови.

Разработчикът на  WhatsApp, от своя страна, счита, че прекъсването на работата на приложението на по-старите смарт телефони е разумно и вярно решение, защото към този момент са неоправдани разноските за развиване и поддръжка на месинджъра за сходни устройства.

За да продължат да употребяват WhatsApp, засегнатите консуматори следва да обновят операционните си системи или да си купят нови смарт телефони. Blackberry към този момент реагира и даде обещание в най-скоро време да създаде свое приложение, аналогично на WhatsApp, само че с по-добро качество.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР