Без думи – ето как да четете мислите на другите

...
Без думи – ето как да четете мислите на другите
Коментари Харесай

Без думи – ето как да четете мислите на другите

Без думи – ето по какъв начин да четете мислите на другите

Забелязали ли сте, че когато се запознаете с някого, незабавно разбирате дали желаете да продължите да поддържате връзка или не с него. Изражението на лицето и жестовете споделят доста повече за човек, в сравнение с думите. Повечето хора на равнище тяло, съвсем еднообразно реагират на една и съща обстановка. Способността за вярно дешифриране на невербалните послания ще улесни и разреши в точния момент да разпознаете, да вземем за пример, измамата.

Защита
В неприятна обстановка или в комплицирани договаряния всеки човек се пробва да се отбрани на подсъзнателно равнище: той кръстосва ръце пред гърдите си, кръстосва краката си, инстинктивно се обляга обратно, с цел да се отдалечи от събеседника или държи някакъв предмет (например директория с документи) пред себе си като спомагателна спънка.

Неувереност или подозрение
Обърнете внимание на дланта, подпираща брадичката, преплетените пръсти, потриването на носа или очите с пръст. След като сте забелязали тези жестове, можете да добавите причини, с цел да склоните човек към вашата позиция. Нека разбере, че сте отворени за разговор.

Откритост/желание за разговор
Позитивната настройка се показва в по-свободна поза, наклонена към събеседника. Покажете отворени длани, не кръстосайте краката си, когато слушате. Желанието да се постави завършек на диалога (скука) се показва посредством потупване с краката по пода, стъпване от единия крайник на другия, гледане настрана, чести погледи към часовника или екрана на телефона, игра с писалката или прелистване на документи.

Измама
Патологичните лъжци са доста положителни и не се срамят от това, тъй че жестовете рядко ги издават. Що се отнася до елементарните хора, за множеството от нас не е елементарно да лъжат, тъй че знаейки на кои жестове да обърнете внимание, ще се научите да различавате измамника. Започнете с деликатно наблюдаване на върха на носа и погледа на другия човек. Ако след няколко минути той не се изчерви и не стартира да отклонява взор, той евентуално е почтен с вас. Бъдете деликатни към лявата страна на тялото – тя отразява това, което човек се пробва да скрие. Ясна проява на неистина е покриване на устата с ръка.

Такива жестове включват потриване на носа или вдлъбнатината над горната джука, потриване на клепачите и постоянно премигване. Наблюдавайте и помнете, че не би трябвало да разчитате на обособени жестове, можете да разберете обстановката, имайки поради целия комплекс от невербални сигнали.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР