Без адекватен контрол, няма държавност.Това заяви директорът на НАП Румен

...
Без адекватен контрол, няма държавност.Това заяви директорът на НАП Румен
Коментари Харесай

Румен Спецов: Към днешна дата Лукойл няма неплатени задължения, всичко е платено в срок

Без съответен надзор, няма държавност.

Това съобщи шефът на Национална агенция за приходите Румен Спецов. 

Той акцентира, че Национална агенция за приходите не извършва политически поръчки. „ Никога Асен Василев не ми се обаждал, с цел да ми дава инструкции кого да ревизирам “, уточни Спецов пред Нова тв.

 

Директорът на Национална агенция за приходите разяснява знакови инспекции на известни персони. По отношение на Васил Божков той уточни, че за интервала, за който предприемачът е проверяван, е чист.

 

Спецов съобщи, че Национална агенция за приходите ще ревизира цялата финансова активност на БФС. „ Очаквам всичко да е наред, когато приключат инспекциите Национална агенция за приходите ще изнесе данните “, посочи той.

 

Той съобщи, че компанията, която е имал, не е продадена със отговорности, те са се появили на по-късен стадий. „ Когато продадох компанията, тя нямаше отговорности “, сподели Спецов.

 

Национална агенция за приходите желае да има равнопоставеност при облагането на всички лица. По отношение на „ доносничеството “, Спецов изясни, че от началото на годината има постъпили над 4500 сигнала. „ Това са сигнали от неиздаване на касови бележки, неиздаване на фактури до неотчитане на приходи от наем.

 

За сигналите, които са подадени през 2022 и се завършват през 2023 година имаме над 600 000 лв. събрани. А от сигнали от началото на годината все още има събрани над 350 000 лв. “, изясни шефът на Национална агенция за приходите. 

 

Към днешна дата " Лукойл " няма неплатени отговорности, всичко е платено в период. Има производства в правосъдна фаза, само че няма нищо неплатено, съобщи още Румен Спецов по време на чуването си в взаимното съвещание на Комисията по икономическа политика и нововъведения и от Комисията по енергетика.

Двете комисии заседават по използването на Закона за компенсиране на разноските на потребителите за превоз.

По-рано Спецов осведоми депутатите от двете комисии, че събраната сума, която е преведена досега във Фонда за енергийна сигурност, е малко над 45 млн. лв..

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР