БЕЙРУТ (АП) — Ливанската въоръжена групировка Хизбула изстреля ракети с

...
БЕЙРУТ (АП) — Ливанската въоръжена групировка Хизбула изстреля ракети с
Коментари Харесай

Хизбула изстреля тежки ракети по Северен Израел след най-смъртоносния ден от израелските удари срещу Ливан

БЕЙРУТ (АП) — Ливанската въоръжена формация Хизбула изстреля ракети с тежки бойни глави по градове в Северен Израел, заявявайки, че е употребила оръжията против цивилни цели за първи път в четвъртък като възмездие за израелските въздушни удари предходната нощ, при които бяха убити девет, в това число, съгласно групата, няколко парамедици.

Няма известия за ранени израелци при ракетната офанзива, споделиха локалните медии. Израелската войска не разяснява незабавно ракетната офанзива.

След експлоадирането на войната Израел-Хамас в Газа на 7 октомври набъбнаха опасенията, че съвсем ежедневните конфликти по границата сред Израел и Ливан могат да ескалират в пълномащабна война. Въздушни удари и ракетен обстрел в сряда убиха 16 ливанци и един израелец, което го направи най-смъртоносният ден от сегашния спор.

Главният боен представител на Израел, контраадмирал Даниел Хагари, сподели, че Израел е умъртвил 30 бойци на Хизбула в предишното седмица и беше унищожил десетки военни обекти на Хизбула в о...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР