Бетонната мафия захапа едно от последните девствени и приказно красиви

...
Бетонната мафия захапа едно от последните девствени и приказно красиви
Коментари Харесай

Цирей първопроходец - гневът на Facebook заради пореден строеж на апетитно място на морето

" Бетонната мафия захапа едно от последните девствени и приказно красиви кътчета от Българското Черноморие ". Това написа във Фейсбук варненецът Валентин Тузсузов, който разгласява фотоси на градежа на брега на шабленското село Тюленово. Той назовава градежа " цирея първопроходец " и показва, че теренът попада най-малко в две предпазени зони.

Местни хора свързват парцела с името на основния проектант на община Шабла арх. Татяна Нейкова. Пред Actualno.com арх. Нейкова съобщи, че парцелът е в регулацията на селото и става въпрос за урегулиран аграрен парцел. " Има още над 20 празни имота на първа линия, които могат да се застроят ", сподели още тя, само че не пожела да посочи дали е притежател, а насочи покана на място да се срещнем с цялата документи.
Кметът на Шабла Мариян Жечев изрично отхвърли парцелът да е в предпазена територия и също съобщи, че попада в рамките на селото. По думите му притежатели на парцела са свързани с основния проектант лица, само че тя си е пуснала декларация за спор на ползи. Кметът посочи също, че строителното позволение е от 2013 година и при издаването му арх. Нейкова не е имала нищо общо с този парцел.  
Скалите и подводните пещери край Тюленово са обичано място за хора, търсещи мощни преживявания. То е притегателно за феновете на екологичния туризъм и съхранената природа, засега…
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР