Бетис продължава да мечтае за финал на собствения си стадион

...
Бетис продължава да мечтае за финал на собствения си стадион
Коментари Харесай

"Бетис" на полуфинал за Купата на Краля след 14-годишна пауза

" Бетис " продължава да мечтае за край на личния си стадион в шампионата за Купата на Краля, откакто отстрани в четвъртфиналната фаза " Еспаньол ". Класирането за идващия стадий на конкуренцията пристигна след продължения на " Бенито Виямарин " и победа с 3:1 в реванша.

Сценарият на мача в Севиля доста наподобяваше този от първата среща, която приключи 1:1. " Еспаньол " стигна до заслужена преднина в 33-ата минута, когато Лео Баптистао наказа някогашния си тим, само че не отпразнува попадението си и се извини на публиката на " Бетис ".

В началото на второто полувреме вратарят на домакините Жоел Роблес направи ужасно избавяне след удар с глава на голмайстора на " Еспаньол " Борха Иглесиас и не разреши интригата в конфликта да бъде заличена.

Отборът на Кике Сетиен подвигна темпото след влизането в игра на Хоакин и Серхио Леон и стигна до изравнителен гол четвърт час преди края на постоянното време. Реализира го Джовани Ло Селсо след ефектна асистенция на 37-годишния Хоакин.

Секунди преди края играчите на " Еспаньол " разиграваха умерено в очакване на сигнала за завършек на постоянното време, когато халфът на " Еспаньол " Марк Рока изпусна топката от контрола си и се принуди да фаулира откъсващ се неприятелски футболист. За това свое деяние получи втори жълт картон и усложни задачата на каталунския отбор в продълженията.

Серхио Леон вкара бързо след подновяването на игра, откакто направи за смях национала на Испания Марио Ермосо. Скоро по-късно Аиса Манди осъществя първия си гол през този сезон, оформяйки крайния резултат.

" Бетис " се класира за полуфиналите на шампионата за първи път от 2005-а година насам. Тогава " вердибланкос " завоюваха последния си трофей.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР