Беше открита първата европейска образователна платформа за интерактивно обучение IEDU360.EU“.

...
Беше открита първата европейска образователна платформа за интерактивно обучение IEDU360.EU“.
Коментари Харесай

Откриха първата европейска образователна платформа с виртуално съдържание

Беше открита първата европейска просветителна платформа за интерактивно образование „ IEDU360.EU “. Като целеви артикул тя е неповторима освен за Европа, а и в световен мащаб. Български екип е идейният мотор и водещ при основаването на плана
Създадена е като взаимен план на няколко европейски страни – Англия, Чехия, Италия и България, като водещият екип е на Фондация „ Интерактивна България “.

Платформата е основана на новаторските 360° VR технологии, посредством които посетителите могат виртуално да “преживеят” материала. Тя прави образователния развой доста по-модерен, по-бърз и ефикасен и го слага оптимално покрай действителната среда. Очаква се с нея да се улесни образователният развой, като учениците ще подобрят с над 50% възприемането на проучвания материал.

Изследвания демонстрират, че подрастващите прекарват 80% от времето си в интернет, а множеството се срещат с мрежата доста преди да тръгнат на учебно заведение. „ Достъпът на децата до интернет и технологиите още от най-ранна възраст постановат нуждата образованието да е съвременно и интерактивно, с цел да им е забавно. Използваме това, че са в мрежата за нещо положително – да им помогнем в обучителния развой. Представянето на образователния материал под формата на виртуални турове дава опция децата да се пренесат и в най-отдалечените и недостъпни места на планетата и да съпреживеят урока “, изяснява Иван Велков, ръководител на Фондация „ Интерактивна България “.
Иновативната web система IEDU360.EU е безвъзмездна и в нея към този момент има стотици турове във виртуалната действителност и видео материали от няколко страни, които също така са и на няколко езика. Създадените виртуални уроци могат непрекъснато да бъдат надграждани с необятен набор от принадлежности – текст, снимка, колаж, тон, видео, интеракция под формата на тест/тестова игра. Специално за България – възпитаници и учители към този момент умерено могат да употребяват доста материали за образование по история и география. Платформата може да се употребява, както с VR очила, по този начин и без очила от всички устройства.

Мултиезичността на платформата я вършат чудесно място за споделено пространство за продан и учене на хора от целия свят. Учителите могат да употребяват ресурсите й да вършат съвременни забавни и увлекателни виртуални уроци, които да презентират от всяка точка на света. Учениците също могат да употребяват функционалностите и наличието й и да вършат своите презентации и образователни планове атрактивни и въздействащи. На събитието по откриването на плана, ученичка от 6 клас в 119 СУ показва своя презентация по тематика от „ Човек и общество “, направена благодарение на IEDU360.EU.

Проектът е отличен от Центъра за развиване на човешките запаси (Националната организация за Програма “Еразъм+” в България) с премия за високо качество и капацитет.
Проектът е финансиран от Европейската комисия в границите на Програма „ ЕРАЗЪМ+ “, Ключова активност 2 – „ Сътрудничество за нововъведения и продан на положителни практики” – активност „ Стратегически партньорства “, бранш „ Училищно обучение “. Партниращи организации на плана „ Интерактивно обучение в 360° “ са Фондация „ Интерактивна България “, 119 СУ „ Акад. Михаил Арнаудов “, Нов Български университет, Czech college – Чехия, Young Effect Association – Италия, MANE CZ – Чехия, ACTON EXCHANGE – Англия.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР