Беше необходимо да се развие някакъв дебат, както се и

...
Беше необходимо да се развие някакъв дебат, както се и
Коментари Харесай

Представляващият ВСС омаловажи нападката на Иван Гешев срещу съдия от ВСС

Беше належащо да се развие някакъв спор, както се и случи. Може би полемиката да е била малко по-остра на моменти, само че сякаш с цената на всичко се правеха опити процедурата да се забави или осуети. Това сподели представляващият Висш съдебен съвет Боян Магдалинчев, който е на този пост като посочен от ГЕРБ, след повторния избор на Иван Гешев за нов основен прокурор.
Съдебният кадровик не видя опасност в думите на Гешев към арбитър Атанаска Дишева, която гласоподава срещу него. Според Магдалинчев, Гешев е обяснил за какво е приказвал по този начин още през вчерашния ден – припомнете си тук какво сподели де факто новият основен прокурор. Г-жа Дишева е човек, който може да приказва доста, умее да се аргументира – най-вероятно господин Гешев е споделил, че е добър експерт и може в миналото да стане добър общински консултант. Представителят на Висш съдебен съвет разгласи за противоречиви качествата на някогашния арбитър Методи Лалов като началник – за разлика от тези на Дишева. Лалов стана общински консултант в Столичния общински съвет (СОС) от листата на " Демократична България ", откакто напусна правосъдната система със скандал с Висш съдебен съвет.
" То бяха 3-4 диспути, взимане на мнение по едни и същи въпроси ", съобщи Магдалинчев, който упрекна гласувалите срещу кандидатурата на Иван Гешев за основен прокурор (Лозан Панов, Атанаска Дишева, Олга Керелска и Цветинка Пашкунова – всичките съдии, определени от съдиите във ВСС). Магдалинчев добави, че нямал пояснение за какво са работили по този начин.
На въпрос на bTV трябваше ли да има нова процедура, откакто президентът Румен Радев сподели, че няма същинска конкуренция, Магдалинчев повтори тезата, че в случай че не беше имало 17 или повече гласа в поддръжка на Гешев, тогава щеше да се стартира процедурата по желание на обвинител номер едно през цялото време. Сега няма предпоставки назначението да бъде спирано, акцентира представляващият Висш съдебен съвет – единствената е, в случай че Иван Гешев самичък реши да се отдръпна.
Според Магдалинчев, президентът Румен Радев ще подпише декрет за одобряването на Гешев като основен прокурор в границите на 7 дни. Представляващият Висш съдебен съвет смята, че Радев може да се обърне към Конституционния съд само за противоконституционност на законови правила.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР