Беше нарушен законът с вътрешното убеждение на тези, които гласуваха

...
Беше нарушен законът с вътрешното убеждение на тези, които гласуваха
Коментари Харесай

Костадинов: Ще сезираме прокуратурата за отхвърлянето на референдума за българския лев

Беше нарушен законът с вътрешното разбиране на тези, които гласоподаваха против волята на 604 000 български жители, което няма никакво отношение към текста, който е записан в закона за референдумите. Това сподели на брифинг в коридорите на Народното събрание водачът на " " във връзка вчерашното решение на правната комисия да отхвърли предлагането за осъществяване на народен референдум с въпрос " Съгласни ли сте българският лев да бъде единствена публична валута в България до 2043 година? ". Против гласоподаваха от и ПП-ДБ, в поддръжка провеждането гласоподаваха от " ", " за България " и " ", а ГЕРБ- се въздържаха.

Не може едно вътрешно разбиране да надделее над волеизявлението на повече от половин милион български жители. Второ, тъкмо поради такива случаи българският законодател е планувал процедура да бъде питан Конституционният съд. Ако примерно, инцидентно, както през вчерашния ден, обединението ПП-ДБ, и изяви вътрешното си разбиране, че въпросът на референдума бил противозаконен, те могат да питат Конституционния съд. Ние най-малко 10 пъти им предложихме да създадат това нещо, те обаче отхвърлиха, Естествено, отхвърлиха, тъй като знаят, че не са в правото си. Тъй като всяко едно решение би трябвало да има претекстове, ние попитахме за какво и те ни споделиха: " Вие с вашия въпрос нарушавате закона, тъй като в закона е казано, че не може да се слагат на допитвания до жителите тематики, свързани с влезнали в действие интернационалните контракти ". Ние зададохме въпроса кой тъкмо контракт сме нарушили. Не получихме отговор, съобщи Костадинов.

Истината е, че през вчерашния ден беше осъществено безочливо и брутално престъпление от един прям фашистки режим, който нямам никакви терзания да погазва законите. Може би в скоро време тези същите ще предложат да забранят изборите, в случай че видят, че " " ще ги завоюва. Те не привикват референдум, тъй като знаят какъв ще е резултатът, не сезират Конституционния съд, тъй като знаят какъв ще е резултатът. Докато през вчерашния ден ние говорихме с обстоятелства, отсрещната страна говореше със заклинания. Те се изгавриха с повече от 650 000 български жители, уточни водачът на " ".

Това е искрено закононарушение против изборните права на жителите. Ние ще пуснем сигнал в прокуратурата незабавно, откакто ръководещата коалиция сред ПП-ДБ, и вземе това решение на следващия ден, тъй като към този момент нямаме подозрение какво ще бъде гласуването. В тази обстановка считаме, че следва да получим съответен отговор от страна на прокуратурата. Разбира се, ние знаем каква е обстановката и нямаме илюзии, че прокуратурата ще предприеме каквито и да е дейности, разяснява.

Ние няма да спрем с битката за провеждането на този референдум и призоваваме всички съперници на концепцията за запазването на българския лев на спор с нас, сподели още Костадинов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР