Беше ме страх да стана майкаНяма категорична дефиниция за красотаМоето

...
Беше ме страх да стана майкаНяма категорична дефиниция за красотаМоето
Коментари Харесай

Лив Тайлър: Работя нонстоп от 14-годишна

Беше ме боязън да стана майка


Няма безапелационна формулировка за хубост


Моето детство меко казано беше неизмеримо. С всички тези диви хора, които прекосяваха през къщата ни – рок звезди, драг-кралици, модели, байкъри, всевъзможни странни птици


Преди години са ми казвали, че би трябвало да смъква килограми, с цел да получавам повече функции. Но аз нямам никакво желание да се покорявам на тези изфабрикувани Холивудски стандарти


Лив Тайлър е една от най-изящните, красиви и полово атрактивни актриси за последните две десетилетия. Тя безусловно е родена и израснала в шоубизнеса. Лив е щерка на модела, певица, плеймейтка и световна тигрица Бебе Бюъл и фронтмена на “Аеросмит ” Стивън Тайлър. Лив обаче научава истината за биологичния си татко години по-късно тъй като по време на забременяването на Бебе рок идолът е бил привързан към опиатите и тя не е желала подобен човек да отглежда нейната щерка. Лив е кръстена на именитата шведска актриса Лив Улман. Когато към този момент се среща с същинския си татко двамата се сближават доста и тя даже се снима в негови клипове. Лив е в шоубизнес от тийнейджърка, а в средата на 90-те пробива в киното с “Тревожна есен ”. По-късно впечатлява с ролята си в “Открадната хубост ” на колоса Бернардо Бертолучи.

Участва в шлагери като “Армагедон ” и трилогията “Властелинът на пръстените ” и непрекъснато е канена да бъде лице и тяло в скъпи рекламни акции на влиятелни марки. На 41 години Лив Тайлър продължава да е част от авангарда на най-атрактивните актриси в англоезичния свят.

 21_1  21_liv  21_2  20_liv_1  20_liv_3  21_3
– Лив, Вие сте в киното от толкоз доста години. Променят ли се холивудските стандарти и условия в светлината на най-новите секс кавги и акции като #MeToo?
– Много неща се трансформираха в последните две години. Дава се повече глас на дамите и се търси опция да се вършат филми с повече основни женски функции, които не са просто за хубавици, а са фокусирани върху мощния темперамент на женските персонажи. От друга страна някои неща не престават да са си същите. Това към момента е захласнатия от суетата Холивуд. Преди години са ми казвали, че би трябвало да смъква килограми, с цел да получавам повече функции. Но аз нямам никакво желание да се покорявам на тези изфабрикувани Холивудски стандарти. За останалата част на света аз съм слаба и се одобрявам такава каквато съм. Ала този метод е характерен за промишлеността ни.Хората са прекомерно сериозни към себе си и стигат до крайности, с цел да влязат в дребните кутийки, предопределени за тях по неписаните шоубизнес правила. Постоянно се съпоставят с други хора, а това е психически развой, който е в положение да нанесе голям брой вреди върху прочувствената непоклатимост и персоналната вътрешна естетика на всеки. Важно е да помним, че няма една безапелационна формулировка за хубост. Но когато успееш да видиш душата на някой това към този момент е нещо особено. Не може да се изясни с думи, само че това за мен е хубостта на индивида.

– Още ли изпитвате същата пристрастеност по киното като при започване на кариерата си?
– Винаги съм изпитвала наслаждение от това да влизам в функции, да чета сюжети и да разпростирам своята актьорска игра. Но част от се пробва да се дистанцира оптимално доста от типичния звезден начин на живот. Не искам да бъда звезда. Не се усещам удобно да ме виждат от самото начало. Понякога си мечтая за промяна на специалността. Но си припомням и по какъв начин се почувствах още на третия ден на последния си план. Бях на снимачната площадка и си помислих: “Това е нещото, което желая да върша в живота си ”. Киното още ме прави щастлива. Получих първата си роля през 1994-а година. Бях на 15 или 16 години по това време. Тогава не знаех нищо. Но с годините научих толкоз доста, попих и абсорирах голямо количество значима информация за техническия развой на киното.

– Коя е обичаната Ви роля?
– Нямам една обичана роля, само че съм работила с толкоз огромни режисьори и съм безпределно признателна за опита, който съм имала опция да натрупам. Със сигурност бих изтъкнала ролята си в “Открадната хубост ” на Бернардо Бертолучи. Това беше един от най-великите и значими моменти в кариерата ми. Невероятна опция, която получих толкоз рано във филмовия си път. “Открадната хубост ” е едно красиво, ефирно и еротично проучване на сексуалността, на женското разцъфтяване и аз вложих доста от себе си в ролята. Винаги съм харесвала филмите, които съумяват да уловят интимността без евтини трикове, сензационност и циничност. Европейското кино има дълги обичаи в създаването на половата тема. В Холивуд равнището е по-инфантилно и пуританско, тук не сме доста положителни в секса, нагледно казано.

Разбира се, гордея се и с присъединяване си в трилогията на Питър Джаксън “Властелинът на пръстените ” по безсмъртното произведение на ненадминатия Толкин.

– Какви са връзките с Вашия татко – именития рок кумир Стивън Тайлър?
– Обичам го ужасно доста, само че съм сериозна към някои негови решения и избори. Особено когато си постави прекомерно тесни панталони. Понякога си поставя и момичешки облекла – ужасно е занимателен. Виждала съм го с мои блузи, които в действителност му отиват. Динамиката на нашето семейство е много ексцентрична. Аз в действителност имам двама татковци – Стивън Тайлър и Тод Ръндгрен. Помня, че когато още не познавах биологичния си татко Стивън Тайлър му бях огромна фенка, даже бях влюбена в него. Имах постер на “Аеросмит ” на стената си.

– Вие сте имала в действителност друго детство, нали?
– Меко казано беше неизмеримо. С всички тези диви хора, които прекосяваха през къщата ни – рок звезди, драг-кралици, модели, байкъри, всевъзможни странни птици. Като пораснах и аз се потопих в този свят. Вече не бях дете. Беше време на алкохол, секс и опиати и аз бях очевидец на една именита ера, която надали ще се повтори. Но не съм живяла в благоденствие. Работя нонстоп от 14-годишна.

– Кои са значимите неща в живота на Лив Тайлър?
– Всички дребни неща в живота могат да ме вдъхновят. Ставането от леглото. Приготвянето на храна. Обличането. Разбира се, моите деца са моето благосъстояние. Беше ме боязън да стана майка, а в този момент не мога да си показва живота без тях.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР