Бесен съм. Чета сайтове на големи, средни и по-малки медии.

...
Бесен съм. Чета сайтове на големи, средни и по-малки медии.
Коментари Харесай

Зоран Заев е лицемер, подхвърли ни шибана динена кора, а не извинение!

Бесен съм. Чета уеб сайтове на огромни, междинни и по-малки медии. В множеството се надава ликуващ възклик, по какъв начин министър председателят на Македония Зоран Заев се бил извинил за думите си отпреди дни за Илинденското въстание. Откъде го взеха това опрощение, майка му остаряла!
Къде в думите на Заев има опрощение?! В текстовете, които публикумат медиите няма на никое място опрощение. Има политическа ловкост, коварство, замитане, пренебрежителност, надменност и операция.

Припомням думите на Заев преди седмица: " Аз съм политик, който постоянно внимава за изявите, които не са в услуга на нашата Македония . Илинденското въстание е македонско и в случай че някой жител от България желае, дано да го празнува . Аз съм горделив, че съм първият министър председател, който празнува Илинден, като се поклони на гроба на Гоце Делчев ".

Българският външен министър Екатерина Захариева я няма. Чествала рождения си ден, писаха някъде. Но и да не празнуваше, надали мозъкът й щеше да роди някаква концепция.

Премиерът Борисов бе заставен – заставен от плесените и нафталина в Министерство на външните работи – да каже, че " Когато пристигна време България да изкаже своето мнение за присъединение на Македония към Европейски Съюз, ще си спомни тези думи и ще вземе своето решение ".

И ето през днешния ден се появяват думите на Заев: " Виждам, че в другарска България се отвори публичен спор и даже се повдигна въпросът дали нашите две страни и двата народа градим ИСКРЕНО другарство и съдействие. Нека всички жители, даже критиците в Македония и България, да нямат алтернатива, дали другарството и съдействието са откровени.

Ние към този момент повече от една година честваме общи елементи от историята на двата народа, няколко пъти отбелязахме дружно исторически събития. Аз съм първият министър-председател на Македония, който се поклони пред паметника на Гоце Делчев в България (Благоевград) по време на взаимното честване на празника. Преди това моят другар, господин Борисов, стана първият български министър председател, който се поклони пред гроба на Гоце Делчев в Македония (Скопие) при взаимното отбелязване на празника. Заедно двамата министър председатели се поклонихме и пред паметника на цар Самуил ( българският цар Самуил ) в София. Заедно в Рим, във Ватикана, тази година чествахме Светите братя Кирил и Методий, общите славянски просветители ( Кирил и Методи – Общи… ). Премиерът Борисов пристигна в Скопие, с цел да се поклони на паметника на еврейския холокост, напомня Заев.

Вярвайте, че откровено построяваме другарство, което беше изгубено преди няколко десетилетия. Това беше загуба и за двете страни. Открихме още веднъж нашия другар и брат. Нека не разрешаваме да се връщаме обратно. Това е наш дълг пред децата ни. Понякога ние, политиците, може би не сме задоволително деликатни, от време на време вършим и неточности , само че ви убеждавам, че това е единствено по нехайство ( преди седмица се дефинира като политик, който постоянно внимава за изавите си… ) Защото откровено желаеме съдействие и другарство и точно заради това подписахме Договора за добросъседство и другарство, разяснява македонският министър председател.

Нима можем да забравим по какъв начин министър председателят Борисов и министър Захариева (още ли е министър?!) се бориха за Македония в Съвета на министрите на Европейски Съюз и Съвета на Европа, с цел да получи Македония дата за начало на договаряния с Европейски Съюз? Те се бориха, все едно го правеха за своята страна.

Не можем да се вършим на слепи и глухи, когато виждаме и чуваме всичко, което България направи и съумя в това да помогне на Македония да получи поканата за участие в НАТО? Не видя ли цяла Европа по какъв начин България оказва помощ на Македония и Западните Балкани да се приближат до Европейския съюз? Никога няма да забравим това другарство, което е потвърдено на дело. Ние сме признателни и доста почитаме това. Затова ще означаваме и честваме предишното ни дружно и на основите на това минало ще продължим да построяваме нашето общо бъдеще. Заедно ще бъдем като едно семейство в единение със съдружниците от Европейския съюз и НАТО “.

Такаааа. Къде тук открихте „ оправдавам се “? А да открихте отричане от изказванието, че Илинденското въстание е македонско? Няма такова нещо. Динана кора, а не опрощение ни подмятна Заев. И ние се литнахме като овчарчета... Т.нар. „ Обединени патриоти “, оваляни във власт, мълчат като г….е.

Какъв народ сме, бе хора?! Ако не сте ходили до момента – идете на Попови ливади на Папаз чаир. Вижте паметника на Гоце, прочете какво написа там. Пийнете ледена водица от изворчето, измийте си очите и ги отворете. Ама необятно ги отворете и да им кажем на смотаните заевци каквото има за казване. Малко и техните очи да се отворят, щото аман от простотии.

Димитър Кузев,

пенсиониран преподавател по история
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР