Берое ще играе в Първа лига и през следващия сезон,

...
Берое ще играе в Първа лига и през следващия сезон,
Коментари Харесай

Берое победи Спортист и запази елитния си статут

Берое ще играе в Първа лига и през идващия сезон, откакто в бараж за влизане/оставане в елита надделя Спортист Своге с минималното 1:0. Двубоят се организира на стадион " Ивайло " във Велико Търново.


В воин за заралии, които за първи път бяха водени от Веселин Пенев, който застана отпред на отбора след раздялата със старши треньора Николай Киров, се трансформира Уерди Мара. Офанзивният футболист на старозагорци се разписа в 35-та минута. Иначе, конфликтът в дома на Етър бе равносилен, като " шоколадите " също имаха своите благоприятни условия, само че по този начин и не съумяха да преодолеят стража на Берое Иван Гошев. Всъщност, топката влетя в мрежата на вратаря в 90-та минута, само че попадението на Георги Николов бе анулирано след интервенция на Системата за видеоповторение (ВАР).

Така Берое резервира елитния си статут през идната акция, а Спортист ще би трябвало да изчака най-малко още една година, с цел да опита да влезе в Първа лига. Резултатът на " Ивайло " значи, че в елита през идващия сезон ще играят Етър и Крумовград, а във Втора лига ще се подвизават изпадналите Септември София и Спартак Варна.

Сезонът в Първа лига завършва в неделя с баража за място в квалификациите на шампионата Лига на конференциите сред Левски и Арда. Срещата на стадион " Георги Аспарухов " в столицата е с начален час 19:00. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР